"Ragyás!" - nekiment kritikusának az Orbán-képek festője

"Ragyás!" - nekiment kritikusának az Orbán-képek festője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nekiment az Orbán-portrékkal nagyot dobó Tereskova az őt bíráló költőnőnek, Tóth Krisztinának, akit „ragyásnak” nevezett. Tóth szerint az egykoron tehetséges festőnőt csak a pénz érdekli, Tereskova szerint a költőnő csak irigykedik rá.

"Hát libacsatába hívsz? Megtéptek te! Ragyás! Hát hány éve irígykedsz te szegény? Jaj.
Hát neked nem elég a siker, mit akarsz még?
Ha szép akarsz lenni, vidd tested áruba, ha kellenél, s jó pénzért fiad popsiát varrasd fel arcod helyére, mert az leégett. Az enyém a helyén!"

Így (szabad versben?) válaszolt Tereskova Nagy Kriszta Tóth Krisztina költőnek, aki a Vasárnapi Hírek hetilapban augusztus 10-én kritikát írt a festőnő Orbán Viktorról készült portréiról. Tereskova megjegyzéseit a Facebook oldalán posztolta, de nem érte be ennyivel, később újabb képet tett ki Tóthról és odaírta: „Beépített szépség”. (A helyesírási hibák, elütések Tereskova bejegyzéseiből valók, szó szerint vettük át a Facebookról – a szerk.)

"Ezúttal már nem hibázott, tutira ment"

A provokatív akcióiról elhíresült festőművész és zenész az utóbbi időben azzal került ismét a figyelem központjába, hogy több mint százféle Orbán-portrét festett, és azokkal 6,5 millió forintot keresett. A képekből vásárolt Lévay Anikó, a miniszterelnök felesége, de a kormányfő lánya, Orbán Ráhel is megnézte a kiállítását és a vendégkönyvben méltatta a képeket. "Olyan változást hozott az életembe, hogy úgy érzem, leszállt a szárnyaival és oltalamzott, kihúzott egy nagyon nehéz anyagi helyzetből." A kiállítás előtt Nagy Krisztának ki kellett költöznie a lakásából, mert fizetési elmaradásai voltak. "Ez az egész egy szerelem" – mondta ironikusan a Hír TV-nek, amikor a riporter a miniszterelnökhöz való viszonyáról kérdezte.

Tereskova a Hír TV-ben
©

Tóth Krisztina a Vasárnapi Hírekben azt írta, Tereskova pályája jól indult, tehetségesnek tartja a festőt. Szerinte „ügyesen használta a médiát. Kezdettől törekedett rá, hogy munkái a szakmán túl a szélesebb közönséghez is eljussanak. Elismerést és figyelmet vívott ki magának.”

Tóth Krisztina
©

Majd felidézte, hogy 2005-ben Tereskova mennyire mellélőtt, amikor a Szépírók Társaságának díjátadóján provokálta az összegyűlteket: lefestette a díjazottat, de nem vette észre, hogy a netről letöltött információ téves volt, az előző évi kitüntetettet festette meg. ” Kétezerötben Tereskova rosszul nézte le a netről, hogy kinek a portréját kell megfestenie, de ezúttal már nem hibázott, tutira ment” – írta ironikusan, gúnyolódva Tóth, aki szerint Tereskova mostani akciói már inkábba a Budapest Tv hírhedt műsorvezetőjére, Anettkára emlékeztetik.

„Lám, pénzzé lehet tenni mindenünket, amink csak van. Ha jól, okosan döntünk, akkor a határ a csillagos ég. Vagy nem is: a határ maga az űr! A teljes, belső űr” – írta a hetilapban a költőnő. 

Hozzászólások