„Kapucni alatt filmezni” – itt a Bermuda új dalának klipje

„Kapucni alatt filmezni” – itt a Bermuda új dalának klipje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két daluk is hatalmas hazai rádiós siker volt az elmúlt években, közben pedig közel sem tizenkettő-egy tucat popot játszanak, hanem egyszerre slágeres és elgondolkodtató könnyűzenét. Egy időre eltűntek a színről, most azonban új dallal és klippel térnek vissza, amit először a hvg.hu-n lehet megnézni.

„Az utolsó dalunk, a Hullám pont egy éve jött ki. A szünetnek nem igazából volt tudatos oka, bár az énekes/gitárosunk Mórocz Tomi időközben egy csomó zenekarral elkezdett dolgozni, mint szövegíró és producer, többek közt ő írta az új Biebers-album szövegeit is. De azért a háttérben folyamatosan dolgoztunk mi magunk is dalokon, csak picit ki kellett találni magunkat újra. Új inspirációra is szükség volt, zeneileg és szöveg tekintetében egyaránt. Új producerekkel is próbálkoztunk, aztán a végén persze visszatértünk állandó társunkhoz, KurioUSs-hoz” – meséli Urbán Dániel, a Bermuda basszusgitáros-zenekarvezetője, amikor arról kérdezzük, mi az oka annak, hogy együttese, mely jelentékeny sikereket aratott a hazai zenei színtéren, egy időre eltűnt a horizontról.

Ami pedig ezeket a sikereket illeti, bár a Bermuda nem tartozik a legnépszerűbb hazai klubzenekarok közé (nem is törekedett rá, de erről később), ám, ha a dalokat nézzük, nem nagyon lőtt mellé az elmúlt években. Móroczék bemutatkozó száma, a 2012-es Monte Carlo rövid idő alatt a Petőfi Rádió slágerlistájának első helyéig jutott és máig a Petőfi legjátszottabb dala, míg az együttes máig legsikeresebb felvétele, a 2013-ban megjelent London 6 hétig vezette egyidejűleg a Petőfi, a Class Fm és a VIVA TV slágerlistáit, a hozzá tartozó videót pedig több mint 1 300 000-en nézték meg a YouTube-on.

Persze az, hogy a Bermuda inkább a dalok révén, és nem mint sikeres koncertzenekar lett népszerű, nem véletlen, hanem egyfajta koncepció része, mely működési elv a hangsúlyos dalmegjelenésekre épül. És hogy ez így marad-e? „Igen, annyi változással, hogy elkezdtünk minél több élő koncertet csinálni. Mórocz Tomi önálló akusztik esteket is csinál egyre többet, és a zenekar is ahova csak tud, igyekszik majd élőben eljutni a következő hónapokban. Amikor 2012-ben elindultunk, akkor azért itthon elég meglepőnek hatott ez a kizárólag dalokban gondolkodás, nem is sokan csinálták, miközben mára szinte már teljesen bevett gyakorlat mindenkinél.” – meséli Urbán, aki azt azért hozzáteszi, hogy „5 év azért nagyon nagy idő, szóval, ami akkor működött, az nem biztos, hogy ma is sikeres tud lenni”.

Nos, és akkor itt a Bermuda új dala, a Tizenhat, és a hozzá tartozó klip, amit először itt a hvg.hu-n lehet megnézni, s amely nem meglepő módon, mondhatni a Bermuda hagyományainak megfelelően pillanatkép a fiatalokról, úgy, ahogy a bermudások látják. Egy popdalba oltott polaroidkép: „Milyen ma fiatalnak lenni? Pizzázni a háztetőn, átrohanni a Szabadság hídon, hajnalban hazavillamosozni, álmodozni Miskolcon Los Angelesről, elhinni, hogy most minden más lesz, belemerülni a hétvégébe, vagy épp hagyni az egészet és egy kapucni alatt filmezni, amíg csak lehet.”

 

 

Hozzászólások