Oscar-díjas rendezőt kapott a jövő nyári Star Wars-film

Oscar-díjas rendezőt kapott a jövő nyári Star Wars-film

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Vége a találgatásoknak: a Han Solo fiatal éveit bemutató film kirúgott rendezőinek helyét a többek közt az Egy csodálatos elme, az Apollo–13 és A Da Vinci-kód rendezéséről ismert Ron Howard veszi át.

Ahogy tegnap megírtuk, Christopher Miller és Phil Lord párosától (A Lego kaland, 21 és 22 Jump Street) már a forgatás megkezdése után vált meg a Disney, miután nem egyeztek a nézeteik a Han Solo-film kreatív döntéseivel kapcsolatban.

Most a Star Wars hivatalos oldalán jelentették be a produkció új rendezőjét. “A Lucasfilmnél abban hiszünk, hogy minden film legnemesebb célja a gyönyörködtetés, továbbörökítve annak a sagának a szellemiségét, amit George Lucas elindított 40 éve" – idézi a Lucasfilm-elnök Kathleen Kennedyt az oldal. "Ezért örömmel jelentjük be, hogy Ron Howard rendezi a cím nélküli Han Solo-filmet. Van egy nagyszerű forgatókönyvünk, egy hihetetlen színészgárdánk és stábunk és az abszolút elkötelezettségünk, hogy egy nagyszerű filmet készítsünk. A forgatás július 10-én folytatódik."

Howard igazi hollywoodi nagyágyú, az Egy csodálatos elméért rendezői és legjobb filmes Oscart kapott 2002-ben, de ugyanebben a két kategóriában jelölték a Frost/Nixon című filmjéért is. Emellett az Apollo–13, A Da Vinci-kód vagy a Hajsza a győzelemért című filmjeiről is ismert. Rendezői munkássága mellett korábban színészként is ismert volt, a Happy Days című sorozat egyik főszerepében és a George Lucas-féle American Graffiti című moziban is láthattuk, de az Arrested Development (Az ítélet: család) narrátora is ő volt.

A Han Solo-film 2018. május 25-én kerül a mozikba a tervek szerint.

Balhé a Han Solo-film körül: leléptek a rendezők, jöhet Ron Howard

A 2018 nyarára tervezett produkció művészeti nézetkülönbségek miatt vált meg Phil Lordtól és Christopher Millertől, egy Oscar-díjas rendező veheti át a helyüket.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Hozzászólások