Hatalmasat zuhant a fideszesített Hír Tv nézettsége

Hatalmasat zuhant a fideszesített Hír Tv nézettsége

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 24.hu nézte meg, mi történt a televízió július végi hatalomátvétele óta.

Jókorát zuhant a Hír Tv nézettsége azt követően, hogy a korábban Simicska Lajos tulajdonában lévő televízió a nyár közepén Nyerges Zsolthoz vándorolt, ahol aztán a Mészáros Lőrinc médiavállalatában komoly szerepet játszó Liszkay Gábor tanácsadó lett.

A 24.hu elemzése szerint a szintén kormányközeli Echo Tv ugyanakkor erősödött egy kicsit, a Hír Tv-vel gyakorlatilag egy kéretlen konkurenciát kapott, a két kormánypárti tévé ezért egymással küzd a nézőkért. A háttérben az ATV örülhet, ugyanis oda vándorolták át a visszafideszesítés előtti csatorna nézői.

Mint írják, a Kálmán Olga műsora helyett indított Magyarország élőben első adását húszezerrel kevesebben (39 ezer 816) nézték az előző napi Egyenesennél (59 ezer 925), majd a számok egyre csak csúsztak lefelé. Az Echo feljött ugyan szeptemberre, de havi közönségaránya már el sem éri a szinte értékelhetetlen egy százalékot havonta. Olyan is előfordult augusztusban, hogy este hét és nyolc között mindössze ötezren nézték a Hír Tv-t.

A Magyarország élőbent nem mindig nézték ilyen kevesen: míg a váltás előtt nyáron átlagosan 55 ezret hozott Kálmán Olga, addig augusztus elsejétől szeptember 7-ig már ez a szám nem több 19 ezernél. Július elejétől szeptember első hetéig hasonló számokat hozott az Echo Tv is. Az ATV júliusban átlagosan 85 ezer nézőt vonzott esténként az Egyenes beszéddel, augusztus elsejétől a múlt hét végéig pedig már több mint 105 ezret, vagyis láthatóan erősödik.

Hozzászólások