Elhalasztják a Miniversum bezárását

Elhalasztják a Miniversum bezárását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy volt, hogy a miniatűr világ csak január végéig lesz látogatható, de akkora az érdeklődés, hogy ráhúznak még két hónapot a nyitva tartásra.

November elején jelentették be a Miniversumnak, Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell-kiállításának tulajdonosai, hogy hat év után, idén január végén lehúzzák a rolót. Ezt azzal indokolták, hogy a látványosság üzemeltetését eredetileg is meghatározott időtartamra tervezték, amelynek lejárata után más vállalkozásba kezdenének.

Friss közleményükben azonban arról tájékoztatták lapunkat, hogy március 31-re halasztják a bezárást, mert a látogatók "gyakorlatilag megrohamozták a kiállítást, az Andrássy úti épület előtt naponta kígyózó sorok állnak." Mint írták, elnézést kérnek mindazoktól, akik többszöri próbálkozás után, vagy hosszas várakozás mellett sem jutottak be, őket szeretnék kárpótolni a nyitva tartás meghosszabbításával.

Bezár a Miniversum

Már csak január 31-ig lehet megnézni Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell-kiállítását.

A zárásig számos érdekességgel várja a látogatókat a kiállítás: a karácsonyi, ünnepi installáció január végéig megtekinthető, de a terepasztalok mögé, így a vezérlőterembe is bepillanthatnak az érdeklődők négy-nyolc fős tárlatvezetések keretében. Az általános iskolás csoportok interaktív tanórákra jelentkezhetnek, amelyek során tematikusan vezetett játék közben tanulhatnak többek között a Föld domborzati viszonyairól, a különféle településtípusokról, a felső tagozatos diákok pedig rendhagyó történelemórán vehetnek részt.

A Miniversum bezárásának híre a közlemény szerint külföldre – így Németországba, az Egyesült Államokba, Ausztráliába – is eljutott: a világ több országából érdeklődtek a kiállítás iránt, de Magyarországról is rengetegen jelezték, hogy megvásárolnák a gigantikus terepasztalt. Erre azonban nincsen lehetőség, a Miniversumot ugyanis kifejezetten a jelenlegi, Andrássy úti helyszínre tervezték és építették be, nem lehet megoldani, hogy ugyanilyen formában máshol felállítsák.

A Miniversum ügyvezetője, Martisz Gábor jelezte: nincs igazság azokban az összeesküvés-elméktekben, amelyeket az interneten lehet olvasni a kiállítás bezárásáról, az kizárólag üzleti döntés volt.

Hozzászólások