A Google bezárja a Motorolát?

A Google bezárja a Motorolát?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha jobban belegondolunk, az sem lehetetlen, hogy a Google egyszerűen örökre bezárja a Motorola-boltot. Mert nem mobilgyártót, hanem egy hatalmas könyvtárnyi szabadalmat vettek - olvasható a Dotkom blogon

A Motorola az elmúlt években sikeresen küzdötte le magát a tökéletesen jelentéktelen szerepig a mobilpiacon, így a részvényesek örülhetnek, hogy sikerült legalább a cégben lévő utolsó értéket szép áron eladni - olvasható a Dotkom blogon. Ha jobban belegondolunk, az sem lehetetlen, hogy a Google örökre bezárja a Motorola-boltot. Mert nem mobilgyártót, hanem egy hatalmas könyvtárnyi szabadalmat vettek.

A Google célja a Motorola hatalmas szellemi tőkéjének megszerzése, pláne mivel a bejelentést követő konfenciahíváson összesen huszonnégyszer hangzott el a szabadalom szó a Wall Street Journal szerint.

Nem új a felfedezés, Carl Icahn, a Motorola Mobility legnagyobb részvényese (11 százaléka van) már egy ideje azért lobbizott, hogy a cég valahogy szabadítsa fel a szabadalmaiban rejlő értéket, a legutóbbi akciója alig pár héttel előzte meg a mostani bejelentést - olvasható a Dotkom blogon.

A teljes elemzést elolvashatja a Dotkom blog friss bejegyzésében.

©