szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz sajnálatosnak, felelőtlennek és a nemzeti érdekekkel ellentétesnek tartja, hogy a Medgyessy-kormány az elmúlt időszakban a külpolitikát a polgári kormány hazug lejáratására használja fel - áll Németh Zsolt Fidesz-alelnök vasárnapi közleményében. Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint a kormány következetesen képviseli a nemzeti érdekeket és helyrehozza mindazt, amit azt megelőzően elrontottak.

Németh Zsolt a kormánydelegáció moszkvai útjával kapcsolatban azt írja, "nem értjük Medgyessy Péter öntömjénező magatartását sem, hiszen a legtöbb kérdésben nem sikerült egyezségre jutniuk az orosz féllel". Szerinte nem lehet áttörésről beszélni sem a sárospataki könyvtár esetében, sem pedig a magyar katonasírok ügyében; előbbi esetben a közeljövőben történő visszaszolgáltatás ígérete üres és semmitmondó, utóbbi ügyben pedig nem sikerült elérni, hogy Rudkinóban átadják a nyár óta készen lévő központi magyar emlékművet. „Az adósságügy rendezésével kapcsolatban aggodalomra ad okot, hogy nem tudni, milyen alku született a háttérben. Medgyessy Péter ugyan azt állította, hogy nincsenek haverok, nincsenek közvetítők, de nem erre utal az a tény, hogy a Gazprom tulajdonában lévő Általános Értékforgalmi Bank bonyolítaná a kérdés rendezését” - olvasható a közleményben.
A Fidesz közleményére reagálva Gál J. Zoltán kormányszóvivő vasárnap elmondta: a Medgyessy-kormány a külpolitikában arra használta fel az elmúlt időszakot, hogy következetesen képviselje a nemzeti érdekeket és helyrehozza mindazt, amit azt megelőzően elrontottak. A miniszterelnök moszkvai útja kapcsán Gál J. Zoltán kifejtette: "a látogatás két napja alatt több történt, mint az elmúlt négy évben összesen". Jelezte, hogy sikerült helyreállítani a politikai kapcsolatrendszert, amire egy, a magyar nemzeti érdekeknek megfelelő gazdasági kapcsolatrendszer épülhet. (MTI)
Medgyessy Moszkvában: megoldás az orosz államadósság kezelésére

Két év alatt készült el az egyedi Ferrari Omologata

Két év alatt készült el az egyedi Ferrari Omologata

Ipar 4.0: ne féljünk a robotoktól, inkább használjuk őket!

Ipar 4.0: ne féljünk a robotoktól, inkább használjuk őket!

18 millió dollárt talált a lakásában Pablo Escobar unokaöccse

18 millió dollárt talált a lakásában Pablo Escobar unokaöccse