szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját győzelmére számít az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ) megválasztó elektori gyűlésen induló mindkét nagy csoportosulás, a Lungo Drom (LD) és partnerei, illetve a Demokratikus Roma Koalíció (DRK) is. A választást szombaton tartják meg.

Farkas Flórián, az OCÖ és a tömörülést jelenleg irányító LD elnöke az MTI-nek azt mondta, soha ilyen erős nem volt az általa vezetett koalíció, amely ráadásul a független elektorok jelentős hányadának támogatását is élvezi. "Ők ugyanis a józan, kiszámítható, pragmatikus, vidékcentrikus cigánypolitikát fogják támogatni, amit mi kínálunk" - fogalmazott Farkas Flórián, a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese.
Horváth Aladár, a Demokratikus Roma Koalíció elnökjelöltje és Medgyessy Péter miniszterelnök tanácsadója - aki korábbi nyilatkozataiban is a LD leváltását, demokratikus és decentralizált, a társadalmi integrációt a középpontba állító romapolitikát, "roma jóléti rendszerváltást" ígért - szintén biztosra veszi az általa vezetett tömörülés szombati sikerét. Arra számítanak, hogy a - szavai szerint nyolcvan százalékban mögöttük álló - független elektorok támogatásával győzelmet aratnak a szombati választáson. Kedvező előjelként említette, hogy a fővárosi cigány önkormányzat hétfői megválasztásakor jelentős sikert értek el, a budapesti testület minden helyét a DRK jelöltjei nyerték el. (MTI)

Oszkó cáfolja, hogy a Momentum szakértője lesz

Oszkó cáfolja, hogy a Momentum szakértője lesz

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Napsütés helyett szélre és záporesőre készüljön a hétvégén

Napsütés helyett szélre és záporesőre készüljön a hétvégén