szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ország középső részén, főként Fejér, Pest, Nógrád és Komárom-Esztergom megyében intenzív havazás kezdődött kedden hajnalban, ezért az autópályák, főutak burkolata havas, latyakos ebben a térségben.

Tolna, Baranya, Bács-Kiskun megyében a havazás helyenként havas esőre, ónos esőre váltott át. Különösen nehezen járhatók a Mohács és Baja környéki utak a lefagyott ónos eső miatt. Az ország középső részén az M1-es autópályán Bicskéig, az M3-ason Gödöllőig, az M5-ösön Újhartyánig, az M7-esen pedig Székesfehérvárig terjedt az intenzív havazás. Romlottak a látási viszonyok, a látótávolság 100-200 méterre csökkent. A Komárom-Veszprém vonaltól nyugatra és a keleti országrészben sok helyen még nem hullott csapadék, az útburkolat száraz, és köd sem akadályozza a forgalmat.
A fővárosban hajnali három órától fél nyolcig mintegy 12 centiméteres vastag hólepel fedte be a várost és az utak burkolatát. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. 70 munkagéppel kezdte meg a szórást és a hóeltakarítást, később újabb 30 géppel, majd reggel hat órától 732 hómunkással megerősítve folytatta a munkát. Az intenzív sózás és takarítás ellenére a BKV hegyi járatai közül a 29-es autóbusz és a 41-es járat átmenetileg csak rövidített útvonalon közlekedett, a 27-es autóbusz pedig leállt. A BKV többi járata közlekedik, és a villamospályákon a váltók folyamatos tisztításával gondoskodnak a villamosforgalom zavartalan fenntartásáról. A közterület-fenntartók a meteorológusoktól kapott tájékoztatás szerint Budapest térségében további jelentős havazásra számítanak, ezért 14 órától újabb hómunkásokat vesznek fel.
A havazás egyelőre nem okozott nagyobb fennakadást a vasúti közlekedésben: a Budapest-Cegléd vonalon 15-20 percet késnek a vonatok, az elővárosi vonalakon 5-10 perces késések előfordulhatnak.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az éjszaka folyamán is változó intenzitással folytatódik a havazás: szerda reggelig az ország nyugati felében további 10-15 centiméter hó hullhat, keleten 25-30 centiméterre lehet számítani. Kedden -3 és +2 fok között lesz a hőmérséklet, délen kevéssel fagypont felett, északon fagypont alatt marad a hőmérő higanyszála. Szerdán hasonló hőmérséklet és további havazás várható. (MTI)

363 felett ragadt a forint

363 felett ragadt a forint

Bevetik az antiszemitizmus ellen a mesterséges intelligenciát

Bevetik az antiszemitizmus ellen a mesterséges intelligenciát

Bárhogy alakul is a járvány, árcsökkenésre semmi remény a lakáspiacon

Bárhogy alakul is a járvány, árcsökkenésre semmi remény a lakáspiacon