szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A kiállításon a legnagyobb utazásszervezők és szakmai partnerek képviselői...


A kiállításon a legnagyobb utazásszervezők és szakmai partnerek képviselői, valamint a német utazó közönség is találkozhatott a megújult dizájn elemeket viselő budapesti kiadványokkal, promóciós anyagokkal, és kapott tájékoztatást a budapesti aktualitásokról, és a 2008-as marketingtevékenységekről. A kiállítást hagyományosan kísérő számos sajtótájékoztató, prezentáció és panelbeszélgetés közül a legnagyobb figyelmet Klaus Laeppele, a Német Turisztikai Szövetség elnöke által, a német utazási piac várható trendjeiről tartott tájékoztatója kapta, amelyben az előzetes foglalások, szakmai partnerek előrejelzései és háttértanulmányok megállapításaira alapozva a 2008-as esztendőre a német turisztikai piac bővülését és a németek utazási hajlandóságának növekedését prognosztizálta. Véleménye szerint az utazási kedv növekedése nemcsak a nyaraló utak, hanem a klasszikus városlátogatások esetében is érezteti majd hatásait.

Ezeket a megállapításokat támasztják alá azok a személyes tárgyalások is, amelyeket a BTH Kht. folytatott a legnagyobb német tour operátor cégek képviselőivel. Az utazásszervezők jelentős része megerősítette, hogy Budapest számára az elkövetkező időszak óriási lehetőség a régión belüli kitörésre, amelyhez a megújult budapesti turisztikai arculat és a BTH tervezett projektjei további lökést adhatnak. Az ITB tapasztalatok különösen azon tények figyelembe vételével jelentősek, hogy hosszú idő óta a vendégszám és vendégéjszaka szám tekintetében Németország Budapest legjelentősebb küldőpiaca, továbbá az előadó által vezetett, Német Turisztikai Szövetség idén Budapestet választotta éves közgyűlésének helyszínéül.

(Turizmus Panoráma)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!