szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Szoboszlón régóta tervezik egy fedett élményfürdő...

Szoboszlón régóta tervezik egy fedett élményfürdő megépítését a nyári szezon meghosszabbítása érdekében. Most végre sínre kerüt a 4,5 milliárdos (2,25 milliárd forint európai uniós támogatással) Aqua-Palace terve - ezzel a hajdúszoboszlói élményfürdő lett a régió elsőszámú, kiemelt turisztikai projektje. A beruházással azt is biztosíthatják, hogy Hajdúszoboszló még hosszú ideig hazánk első számú fürdővárosa legyen.  


A beruházás a tervek szerint 2009 végére fejeződhet be, a létesítmény a Gyógyfürdő és az Aqua-Sol szálloda mögötti részen fog felépülni.

Az Aqua Palace beruházás révén Európa legnagyobb fürdőkomplexuma valóságos "világfürdővé" válik a tervek szerint.  A magyar fejlesztési stratégiában kiemelkedő helyet foglal el a termálvizes gyógyhelyek és fürdők fejlesztése, valamint a fürdőkre épülő egészségügyi szolgáltatások bővítése. A téma különösen aktuális 2008-ban, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. a vizek évének nyilvánított.

A nagy érdeklődésre és a látogatók igényeire való tekintettel a fürdőt folyamatosan szükséges fejleszteni, csak így őrizheti meg kedveltségét, európai hírnevét, szolgáltatásai magas színvonalát. A fürdő jelen állapotában elsősorban a gyógyulni vágyó idősebb korosztály igényeit elégíti ki, a főleg nyitott kialakítás pedig a fürdési szezonra korlátozza a fürdő magas kihasználtságát. A fejlesztés elsődleges iránya tehát ezen jellemzők módosítása.

A beruházás révén a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja majd az üdülni és gyógyulni vágyókat, a cél, hogy kielégítsék minden korosztály igényét. gyógyfürdő mellett gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozó terasz, valamint fitness, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják majd a látogatókat.

A földszinten egy élményfürdő-rendszert alakítanak ki, amelyben lesz jégbarlangfürdő, mozi-fürdő, termálfürdő, barlangfürdő, római fürdő, Gangesz fürdő, tengeri fürdő és csúszdamedence is: a gyermekekre is gondolnak, az egészen picikre is, és természetesen azokra a fiatal felnőttekre, akiknek fontos a sport és vigyáznak egészségükre. Számukra készül fitness terem, szauna udvar és egyéb wellnes szolgáltatásokra alkalmas helyiségek kerülnek kialakításra. Az első emeleten tehát gyermek- és családi fürdő, szaunák, gőzkamrák, masszázszuhany, merülő medencék, a második szinten pedig uszoda és privátfürdők lesznek kialakítva.
A komplexum alkalmas lesz az exkluzív igények kielégítésére is.

A létesítmény Európa legnagyobb fürdőkomplexumának részeként jön létre, de önálló bejárattal, a fürdő többi részétől elkülönülten is működtethető, egész éves nyitva tartással. Fedett és zárt összeköttetéssel bír a gyógyászat épületével, valamint a Hotel Aqua Sol szállodával.

A projekt közvetlen hatásaként a fürdőben 30 új munkahely jön létre, a más szolgáltatókra és más szektorokra átgyűrűző pozitív hatások azonban ennek sokszorosát is eredményezhetik.

(Turizmus Online)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három nagyvárosban nő a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Három nagyvárosban nő a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Rétvári: Azért írják a tankönyvben, hogy a férfi politizál, a nő érzelmi életet él, mert ezek a jellemzők

Rétvári: Azért írják a tankönyvben, hogy a férfi politizál, a nő érzelmi életet él, mert ezek a jellemzők