Előzetesben a heroincsempészettel vádolt magyar turisták

Előzetesben a heroincsempészettel vádolt magyar turisták

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A görögországi szigeten múlt szombaton vették őrizetbe a három -...

©

A görögországi szigeten múlt szombaton vették őrizetbe a három - Törökországból érkező - magyar állampolgárt, mert lakóautójukban 40,8 kilogramm heroint találtak. Korábbi közlések szerint a magyarok azt állítják: nem tudják, hogyan kerülhetett autójukba a kábítószer. A gépkocsi utazásuk során többször maradt felügyelet nélkül, Törökországban hosszabb időt töltött egy szervizben.

A konzul nem cáfolta, de nem is erősítette meg azt az értesülést, hogy az egyik elfogott férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik. A meghallgatáson jelen volt a kirendelt görög ügyvéd és a hivatalos tolmács, így nyelvi problémák miatt nem érhette hátrány a magyar állampolgárokat - mondta a konzul, aki a turisták érveiről nem tudott nyilatkozni. A konzulátus nem képviseltette magát a meghallgatáson, de a kirendelt ügyvéddel felvette a kapcsolatot.
   
A fogva tartás körülményeire a most előzetes letartóztatásba helyezett turisták eddig nem panaszkodtak. A görögországi börtönökben a körülmények általában megfelelőek, kielégítőek - közölte a konzul. A felnőttekkel együtt utazott egy 11 éves kislány is, az egyik fogva tartott unokája, akit bírósági meghallgatása után a görög hatóságok szerdán átadtak az időközben Athénba érkezett édesapjának. Az athéni magyar külképviselet segítségképpen szállást biztosított számukra. Hazatérésükről szabadon dönthetnek, ennek időpontjáról a konzul nem kívánt nyilatkozni.

MTI