Nászéjszaka Szaddám Huszein ágyában

Nászéjszaka Szaddám Huszein ágyában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

A néhai iraki diktátor fényűző palotája Babílban, a Tigris folyó...

A néhai iraki diktátor fényűző palotája Babílban, a Tigris folyó partján a buja babilóniai kort és az Ezeregyéjszaka meséit idézi fel, az idelátogatók ugyanakkor kielégíthetik rémálom-igényüket is, hiszen ott térhetnek nyugovóra, ahol alig egy évtizeddel ezelőtt a 20. század egyik legvéresebb kezű despotája.
   
A "nászútcsomagra" ráharapók 31 lakosztály közül válogathatnak, ezekben egy éjszaka nem is olyan vészesen drága: alig 60 dollár (14 ezer forint). Ha azonban valaki Szaddám Huszein hálószobáját választja, annak húzósabb árral kell számolnia: itt 170 dollár (40 ezer forint) egyetlen éjszaka. Igaz, akik itt töltik első éjszakájukat, nem csak az örömben és a gyönyörben fürdenek, hanem az aranyban is. Aranyozott ugyanis Szaddám ágya, akárcsak a szekrények, az éjjeliszekrények, a lámpák, a díványok, még az íróasztal is.
   
Maga a palota négyemeletes erődítmény egy dombtetőn, körülötte öt futballpálya nagyságú pálmaliget. A szalonokat, a hálószobákat, a fürdőket mind drága márvánnyal borították. Az eredeti csillogásból ennyi maradt meg, mert a rezsim 2003. áprilisi bukása után az egészet kifosztották, még a villanykapcsolókat és a vízcsapokat is ellopták, mert azt hitték, hogy színaranyból vannak - írta a La Repubblica című olasz napilap.

MTI