szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A szervezet elnök-vezérigazgatója, James May arra hívta fel a figyelmet, hogy most...

A szervezet elnök-vezérigazgatója, James May arra hívta fel a figyelmet, hogy most már nem csak az Egyesült Államok belföldi piacán, hanem a transzatlanti, a Csendes-óceáni és a dél-amerikai útvonalakon is csökkenő bevételeket regisztráltak. Hozzátette, ugyan már látszanak a láthatáron a javulás első jelei, ám pillanatnyilag a légi utazás iránti kereslet sajnos még gyenge.

Az IATA „Premium Traveler Monitor” című összefoglalója szerint a First és Business osztályú utazások júliusban 14,1%-kal estek vissza 2008-hoz képest, ami kétségtelenül javuló tendenciát mutat a júniusban mért 21,3%-os csökkenéshez képest. Ugyanakkor az IATA szakemberei is úgy látják, hogy túlzott optimizmusra egyelőre még nincs ok, mert a piaci kereslet továbbra is alacsony, amihez képest viszont a légitársaságok jelentős többletkapacitással rendelkeznek.

Mivel a cégek a válság miatt drasztikusan visszafogták a kiadásaikat, még mindig nehéz megtölteni prémium kategóriás utasokkal a repülőgépek üléseit, ami csaknem egynegyedével mérsékelte az itteni tarifákat. Ezért itt sokkal lassabban állnak majd vissza a bevételek a 2008-as szintre, mint a turista kategóriában.

TTG

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Csődbe ment a SkyEurope

A SkyEurope valamennyi járatát azonnali hatállyal felfüggeszti - állt a június...