szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A még nyáron elfogadott adótörvények szerint 2010-től csak üdülésre és művelődésre lehetett volna felhasználni az...

A még nyáron elfogadott adótörvények szerint 2010-től csak üdülésre és művelődésre lehetett volna felhasználni az üdülési csekket, ezzel a mai hat jogcím kettőre szűkült volna.
   
Kikerült volna a felhasználási körből a belföldi üdülésen kívül a pihenési, kikapcsolódási, egészség-megőrzési, betegségmegelőzési, szabadidősport szolgáltatás, és bekerült volna a művelődés.
   
A kormány által is támogatott gazdasági bizottsági módosító indítvány szerint jövőre megmarad a felhasználhatóság jogcímeinek "hattagú", jelenlegi rendszere, de ez még ki is egészül egy újabb körrel, a művelődés felhasználási körével.
   
A javaslat indoklása azzal érvel a megmaradás és a bővítés mellett, hogy ezzel az üdülési csekk hozzájárul a GDP növekedéséhez, illetve a gazdaság kifehérítéséhez. A törvény zárószavazása várhatóan a jövő héten lesz.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő

WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő

2023: a notch halála?

2023: a notch halála?

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata