szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A versenyen magyar, angol, német és lengyel egységek is elindultak, a résztvevők közt ott van az Extrém Szakács...

 

A versenyen magyar, angol, német és lengyel egységek is elindultak, a résztvevők közt ott van az Extrém Szakács, Turóczi Gábor is. A Budapest-Csernobil Futam autós kalandtúra és verseny, amelyre minden kalandvágyó autóst várnak a szervezők. A túra útvonala Kelet-Európa egzotikus, az átlagos utazó által jórészt felderítetlen területein halad át: Románián, Moldávián, a Dnyeszteren-túli Köztársaságon át Ukrajnáig. A résztvevőknek a tipikus „turistás” helyszínektől távol hamisítatlan élményekben lesz részük, a 9 napos, 3500 kilométeres útvonalat a résztvevők saját maguk által kiválasztott járművekkel teszik meg, és a szervezők ajánlása alapján bármivel nekivághatnak a motorkerékpártól a harckocsiig, a kisbusztól a lakókocsiig. A látnivalók közt a vodka- és kalasnyikovgyártól a világ legnagyobb borospincéjén és Európa utolsó leprakórházán át sok minden megtalálható az úton: érintik Európa utolsó kommunista államát, a gagauzok és csángók földjét, és Csernobilt is, hogy az út végén megünnepeljék az Ortodox karácsonyt.
Extrém Főzés és Jótékonyság

Egy ilyen extrém futamon nem maradhat el az Extrém Főzés sem, amelyet Turóczi Gábor, az Extrém Szakács visz véghez. Az Extrém Szakács főzött már az Északi-sarkon, a Levegőben, a Góbi-sivatagban, a Karib-tengeren, a Lánchíd- és a Sztálin dísztribün tetején, valamint a II. Kaukázus Ralin is egy tankon, mert azt gondolja, hogy ily módon lehet a legjobban megismertetni a magyar kultúrát és a magyar gasztronómiát külföldön. Az elkészítendő étel természetesen a PAPRIKÁS CSIRKE lesz, mely az Extrém Szakács és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület védjegyévé vált az elmúlt évek során. Vélhetően az el nem ismert Dnyeszteren-túli Köztársaságban készül el, amely Európa utolsó kommunista állama. Az út során megkóstolják a helyi különlegességeket is, hogy ily módon ismerjék meg az adott nép kultúráját.

Mint minden CEMS rendezvényen, a Budapest-Csernobil futamon is lesz jótékonysági program, melynek célja a futam által érintett területeken egy-egy oktatási, vagy egészségügyi intézmény támogatása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Örülnöm kellene, hogy parkolási díjat vezetnek be az utcámban?

Örülnöm kellene, hogy parkolási díjat vezetnek be az utcámban?

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után