Tavaszi napsütésben is érhet fronthatás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hét végéig kellemes napos, meleg tavaszi időre van kilátás, a hét közepén gyenge meleg, majd gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Fejfájást, fáradékonyságot tapasztalhatunk - jelenti a Meteoklinika.hu orvosmeteorológiai honlap.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható, amelyet az időjárásra érzékenyebbek megérezhetnek, fáradékonyságot tapasztalhatnak - jelenti a Meteoklinika.hu. A megélénkülő szélben fejfájós tünetek is jelentkezhetnek. Figyeljünk az ásványi anyag- és vitaminpótlásra, igyunk sok folyadékot. Kellemes száraz tavaszi időben lesz részünk, a napsütést legfeljebb átmeneti kisebb felhősödés zavarhatja meg, ezért érdemes pár órát a szabadban tölteni, sétálni, kertészkedni. A vezetést az erős napsütés zavarhatja, viseljünk napszemüveget.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A következő napok csapadékmentes időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a pollenkoncentráció kissé növekedni fog, a szálló por mennyisége alig változik.