Ma lendületesek lehetünk a munkahelyünkön

Ma lendületesek lehetünk a munkahelyünkön

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hét első napja frontmentes lesz, sok napsütésre és száraz időre készülhetünk. Ennek köszönheően jobb kedvvel kezdhetünk neki az újabb hétnek, és a munkahelyi teljesítmény is növekedhet - írja a Meteoklinika.

Hétfőn fronthatás nem érvényesül, folytatódik a csendes időjárás. A sok napsütés kedvez a közérzetnek, és így talán nagyobb kedvvel indulunk neki az újabb hétnek. A hideg hajnalt követően kellemes időre lehet számítani, az alacsony páratartalomnak köszönhetően pár fokkal melegebbnek érezzük majd a levegőt. Ugyanakkor keleten és délen az élénk légmozgás csökkentheti a hőérzetet. A réteges öltözetet részesítsük továbbra is előnyben - figyelmeztet a Meteoklinika.

Az időjárás alapvetően kedvező élettani hatásokat fejt ki, bár a magasban továbbra is pár fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk. A fokozottan érzékenyek erre a légköri folyamatra fejfájással, sajgó ízületekkel reagálhatnak.

A légszennyezettség minimális, így a kisgyermekekkel is érdemes sétát tenni a szabad levegőn. A napsütés hozzájárul csontjaik megfelelő fejlődéséhez is, a D-vitamin-képzés révén.

A közlekedési feltételek kedvezőek maradnak, szárazak lesznek az utak. Csupán a napsütés lehet zavaró, vakító.