Három órát vesztegelt egy Eurostar egy szarvas miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Több mint öt órát késett egy Londonból Párizsba közlekedő vonat szerdáról csütörtökre virradóra, miután elgázolt egy szarvast. Az ütközés az állattal súlyosan megrongálta a motorkocsit.

Csaknem három órát vesztegelt a síneken 450 utassal egy Londonból Párizsba közlekedő Eurostar vonat szerdáról csütörtökre virradó éjszaka az észak-franciaországi Lille közelében, miután a szerelvény elütött egy szarvast - közölte az Eurostar.

Az utasok végül hajnali fél ötkor, a menetrendhez képest több mint ötórás késéssel érkeztek meg Párizsba, miután éjjel Lille-ben átszálltak egy másik vonatra.

Az ütközés a szarvassal súlyosan megrongálta a motorkocsit, és a vonat nem tudott továbbhaladni. A francia vasúttársaság technikusai három óra múlva értek a helyszínre, és eltávolították azt az elgörbült lemezt, amely hozzáért a sínhez. A szerelvény ezután csökkentett sebességgel újra elindulhatott, és a 40 kilométerre fekvő Lille-ig elszállította az utasokat, akik ott másik vonatra szálltak át.

Kártérítésként a vállalat az összes utasnak visszafizeti a jegy árát, valamint felajánl egy ingyenes oda-vissza utat az Eurostaron.