A maláj fiú megeteti a birodalmi lépegetőt

A maláj fiú megeteti a birodalmi lépegetőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Zahrin Batin nem egy egyszerű lelkű digitális művész, mivel az eddigi munkásságát tekintve csak egy dolog érdekelte: az, hogy összekeverje a valóságot a Star Wars mítoszvilágával. Mindezt lehetőleg úgy, mintha mi sem volna természetesebb. Ez az alapja annak, hogy a maláj rizsföldekre is elért a Star Wars mizéria

Mutatunk egy példát a módszerre: elsőre semmi különös, aztán a néző máris az egymásra vasalt dimenziók közti határvonalat kezdi kutatni. Nem fogja megtalálni....

©

Zahrin Batinnak nem ez az első becsípődése e témában, korábban számos fotót készített már és kiállítása is volt már az ügyesen használt Star Wars-manipulációs tematikában. Különös optikájának köszönhetően egyfajta mozgalmat is indított a rohamosztagos bábok "akció közbeni" lencsevégre kerítésével.

©

Most annyiban módosított a korábbi módszerén, hogy a természetfüggő vidéki életet mossa össsze a Star Warsból ismert gépekkel, alakokkal. A valóság és a fikció ügyes összekomponálása azonban nem úgy történik, hogy a "tájképekre" az alkotó utólag montírozza rá a kultikus díszletelemeket. Valahogy így:

©

Batin natív módon, az eredeti fotó képkivágásába valóban beilleszti a csillaghajók, robotok stb. makettjét - aminek a nyomát finom maszkolások és effektek tüntetik el olyan ügyesen, mintha a látottak tényleg a malajziai vidék velejárói lennének.

©

A képeket persze, meg is lehet venni