szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A tököli repülőtér működése és fejlesztése ellen tiltakozó...

A tököli repülőtér működése és fejlesztése ellen tiltakozó nyílt levelet adott át hét civil szervezet nevében Schreiber László, a Százhalombattai Környezetvédelmi Egyesület elnöke szerdán Budapesten a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselőjének.
   
A Fodor Gábor miniszternek címzett levél másolatát a civilek a térség polgármestereinek, parlamenti képviselőinek, valamint az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága tagjainak is elküldték. Schreiber László a minisztérium épületénél összegyűlt újságíróknak elmondta: miután Tököl vezetése nem hajlandó érdemben foglalkozni a problémával, a civilek a döntéshozókat kérik, hogy jogi és politikai eszközökkel szüntessenek meg minden fajta repülést a tököli reptéren.

Olt Boglárka, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium sajtófőnöke a levél átvételekor hangsúlyozta, hogy környezetvédelmi engedély nélkül nem tud repülőtér létesülni, ilyen engedélyt viszont még nem kértek a hatóságtól.

Ha kérik az engedélyt, akkor környezeti hatásvizsgálat készül majd arról, hogy milyen hatása van a környezetre, a településekre a tervezett repülőtér zajártalma. Kiemelte, ebben a folyamatban lesz lehetőségük a helyi lakosoknak és civilszervezeteknek arra, hogy kifejtsék a véleményüket, e vélemény kikérése nélkül a hatóság nem ad ki semmilyen környezeti engedélyt.

Arra a kérdésre, hogy a minisztérium mit tud tenni azért, hogy a mostani sportrepülés is megszűnjön, Olt Boglárka azt válaszolta: a miniszter kivizsgáltatja a helyzetet és a felügyelőség "szükség esetén felülvizsgálja a mostani környezetvédelmi körülményeket és zajártalmakat."
A nyílt levél átadásakor Schreiber László egy magnófelvétel segítségével a I. kerületi Fő utcában is hallhatóvá tette a tököli repülőtér jellemző zaját.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szorgalmasan szedi áldozatait a Nagyvárad téri ideiglenes buszforduló – videó

Szorgalmasan szedi áldozatait a Nagyvárad téri ideiglenes buszforduló – videó

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Fülöp herceg temetése képekben

Fülöp herceg temetése képekben