Alkoholista hírességek: hogyan próbálnak leszokni?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sztárok, sőt a politikusok között is mindig sokan kerestek vígaszt az üvegben. Legutóbb Lindsay Lohanról derült ki, hogy nem tud leszokni az ivásról.

Lindsay Lohan, akit a múlt héten a Maxim magazin a föld legszexisebb nőjének kiáltott ki, vonzó külseje ellenére komoly gondokkal küzd. Bár még csak 21 éves lesz az idén, máris túl van egy elvonókúrán, amely a hírek szerint sikertelen volt. Szemtanúk szerint a csinos színésznő tegnap ismét bulizni volt egy népszerű diszkóban, ahol üvegből itta a tiszta vodkát. Nem éppen egy gyógyult alkoholista jellemzője.

Lindsay Lohan.Túl az elvonókúrán
De Lindsay nincs egyedül betegségével, a sztárok között mindig is sokan kerestek vígaszt az üvegben. Például egy olyan hölgy, akihez rendszeresen hasonlítják Lohan kisasszony külsejét, Elizabeth Taylor. Taylor számos alkalommal próbált megszabadulni függőségétől, 1983-ban egy ideg a híres Betty Ford Intézet vendége volt és úgy tűnt sikerült kimásznia a gödörből. Sajnos Taylor az alkohol helyett a fájdalomcsillapítókhoz fordult segítségért, így 1988-ban vissza kellett térnie a klinikára, ezúttal gyógyszerfüggősége miatt.

A BBC összeállítása két híres politikust nevez meg, akik alkoholproblémákkal küzdöttek, Charles Kennedyt, aki a Liberális Demokrata Párt vezetését volt kénytelen feladni függősége miatt, és bizony Winston Churchill is túlzásba vitt brandyvel és pezsgővel próbálta orvosolni a nagy felelősségből adódó stresszt.

A People magazin által nemrégiben a világ legszebb emberévé választott Drew Barrymore sem volt mindig ilyen tisztaéletű, mint manapság. Az E.T. című nagy sikerű film kapcsán korán jött siker tönkretette a kis Drew-t, 9 évesen már ivott és dohányzott, 12 éves korára eljutott a kokainhoz. Igazán kedves szülei lehettek. Szerencsére Barrymore felnőttkorára összeszedte magát és teljesen kilábalt függőségéből.

Szintén sikersztori végül Robert Downey Jr. története, aki a szesz mellett a drogokkal is túl közeli kapcsolatban volt hosszú éveken keresztül, még börtönben is ült betegsége miatt. A színésznek immáron öt éve tiszta életet él, újra megnősült és szakmájában is egyre eredményesebb.

Az utóbbi hetekben David Hasselhoff alkoholizmusával foglalkozott sokat a sajtó egy, a netre felkerült videó kapcsán. A felvételt állítólag Hasselhoff lányai készítették, egyfajta nevelő célzattal, hogy megmutathassák apjuknak, milyen, amikor részeg. Hát, nem szép látvány.

Hasselhoff harca az alkohollal nem új keletű, már 2002-ben próbálkozott egy elvonókúrával a Betty Ford Klinikán, a jelek szerint eredmény nélkül. Számos alkalommal szerepelt részegen a tévében, többször veszélybe is került szakmai jövője emiatt. De a színész és volt felesége között zajló gyermekelhelyezési perre is nyilvánvaló hatása van a publikussá vált videónak. A film láttán a bíróság azonnal felfüggesztette Hasselhoff láthatási jogait pár hétre, de tegnap  mégis megengedték, hogy újra láthassa lányait, mivel a színész beleegyezett, hogy hetente háromszor alkoholtesztnek veti alá magát. Még az is kiderülhet, hogy a végén Hasselhoff tinédzser lányainak köszönheti majd, hogy sikerül kilábalnia alkoholizmusából.

Kádár Mónika