szerző:
hvg.hu

Nemrégiben megszavaztatták egy férfimagazin olvasóit, hogy ki a legkevésbé szexis nő a világon – a győztes nem örült.

Szinte minden képes magazin jelentkezik a saját „leg” listájával, a szexiség különösen értékes tulajdonságnak bizonyul, a People, a Glamour, az Esquire mellett még a filmes Empire is kiosztotta az erotikus kisugárzás díjait.
A színészek, modellek, akik az elismerést kapják, először általában örülnek hivatalossá vált szexisségüknek, később azonban, legalábbis a nők, arról számolnak be, hogy ez a „bélyeg” nem feltétlenül használ a karrierjüknek, ha komolyabb terveik vannak. Jessica Biel például, aki már egészében és részleteiben (a fenekével) is többször állt az ilyen típusú listák első helyén, arról panaszkodott, hogy a szexis image miatt az igazán érdekes szerepek esetében fel sem merül a neve.

A férfiaknak szóló Maxim magazin talán e panaszra reagált, amikor tavaly ősszel összeállította az öt legkevésbé szexis nő listáját, akiket még undorítónak is nevezett. A nagy tiltakozást kiváltó listán Britney Spears, Madonna, Sandra Oh, Amy Winehouse és az első helyen Sarah Jessica Parker szerepel. Valószínűleg a mindenhonnan felhangzó felhördülés hatására elérhetetlen az összeállítás a Maxim weboldalán, ahol nemes egyszerűséggel levették a cikket, így a kereső ugyan megtalálja, de döglött linkre futunk minden irányból.

A történetet már mindenki lefutottnak nyilvánította, ám Sarah Jessica a brit Grazia magazinnak adott interjújában kifakadt a minősítés ellen. „Sokkolónak” és „brutálisnak” nevezte a listát, ami „dühössé és mérgessé” tette a színésznőt. Parker reakciója viszont újabb cikkeket ihletett, úgyhogy a sztori tovább gyűrűzik némileg más megvilágításban és most érkeztünk el a címadó kérdéshez: Miért muszáj szexisnek lenni?

Sarah Jessica Parker színésznő, mégpedig meglehetősen sikeres. Nagyon hosszú éveken keresztül volt a főszereplője egy igen népszerű televíziós sorozatnak, a Szex és New Yorknak, amelynek köszönhetően sokak számára ikonális figurává vált öltözködésével, viselkedésével.

De ettől függetlenül Sarah Jessica Parker a Szex és New York éveiben sem volt egyenlő a sokat flörtölő, a szexhez elég lazán álló Carrie-vel, ez csak egy szerep volt, amit elég jól csinálhatott, hiszen az alakítását 4 Golden Globe és 2 Emmy díjjal ismerte el a filmszakma, de a divatvilágra tett hatása is tagadhatatlan.
 
Parker a való világban kikezdhetetlenül normálisnak látszó házasságban él egy kollégájával, Matthew Broderickkel, akivel közösen nevelik kisfiúkat és egyáltalán nem rohangál folyamatosan tűsarkúban és miniszoknyában New York utcáin, talán pont ez vele a baj.

A magánéleti és szakmai sikerek mellett Parker üzletasszonyként is komoly eredményeket tud felmutatni, a nevével jelzett parfüm és ruhamárka mellett számos cég tartja a mai napig jó arcnak a termékei számára és ez a tendencia a Szex és New York mozifilm változatának májusi bemutatója után csak még erősebb lesz.

És most megkérdezzük még egyszer, miért muszáj mindezek ellenére Sarah Jessica Parkernek még szexisnek is bizonyulnia, a Maxim, kifinomultnak kevéssé nevezhető ízlése számára? Miért nem elég, ha egyszerűen csak jó színésznő, ember és üzletasszony? Miért nem elég ez láthatóan még Sarah Jessica számára sem, különben nem érezné fontosnak, hogy nyilvánosan sértődjön meg.

A női szerepekről és emancipációról való elmélkedés helyett a történetet inkább egy videóval zárjuk, amiben Lenny Kravitz és a Gap üzletlánc igenis dögösnek tartja a világ legkevésbé szexis nőjét. Talán ők tudják jobban.

MTI Tech

Egyre szexisebbek a fecskék

Egyre szexisebbek a fecskék. A hímek nősténycsalogató farktollai a megfigyelések szerint jelentősen megnőttek az utóbbi húsz évben.

MTI Világ

Melyik foglalkozás a legszexisebb?

Tűzoltó, légi utaskísérő, ügyvezető igazgató - ez a három foglalkozás bizonyult a legszexisebbnek a salary.com amerikai hírportál legfrissebb felmérésén. A munka világával foglalkozó honlapon közel ötezren feleltek arra a kérdésre, hogy véleményük szerint melyik szakma képviselői a legvonzóbbak.

hvg.hu Shake

Durva szexista hirdetéssel sokkol egy ismert amerikai divattervező

Tom Ford mondhatni érdekes ember. Saját bevallása szerint nem különösebben tehetséges divattervező, ráadásul eredetileg építésznek tanult, mégis két csőd előtt álló divatházat is világsikerre vitt. Most pedig saját brandjének bevezetésénél messzebbre megy a szexualitás figyelemfelkeltő felhasználásával, mint korábban bárki.

Panoráma Karrier

Kirúgták, mert túl szexis

A vallási bigottság és a polgári szabadság ütközik össze abban a munkaügyi vitában, amelyre egész Olaszország figyel.

hvg.hu Shake

Tényleg szexista az Oscar-díj?

Szükség van a női színészek megkülönböztetésére a teljesítmény elismerésénél vagy mindez csak megalázó diszkrimináció?

hvg.hu Karrier

Szexista megnyilvánulásoktól szabadulnának a brit diákok

A brit iskolákban hamarosan elfogulatlan karrier-tanácsadáson vehetnek részt a pályaválasztás előtt álló diákok. Az intézkedés lényege, hogy kiküszöböljék a szexista megnyilvánulásokat, amelyek a nőies szakmát választó fiúkat, illetve a férfias szakmákban elhelyezkedni vágyó lányokat sújtják.

automenedzser.hu Autó

Nissan Navara teszt: Szexis nagyvas

Vannak nők, akik irtóznak a szép fiúktól, a vágott arcú pasikat kedvelik. Autók között ilyen a Navara, félistenként magasodik a forgalom fölé, 174 lovas motorjával és megdöbbentően alacsony fogyasztásával csak papíron teherautó. Valójában egy sportos tank, egy szuperszonikus csatahajó.

A Samsung kitalált valamit, hogy jobb fotókat lehessen lőni esténként

A Samsung kitalált valamit, hogy jobb fotókat lehessen lőni esténként

Orbán az EU-csúcsról: Nem győztünk, de esélyt teremtettünk a győzelemre

Orbán az EU-csúcsról: Nem győztünk, de esélyt teremtettünk a győzelemre

A katonának állt Orbán Gáspár után is van élet a Felházban

A katonának állt Orbán Gáspár után is van élet a Felházban

Különleges filmet mutatott be a Sziget

Különleges filmet mutatott be a Sziget

Marabu Féknyúz: Kultúrpolitika aczélosan

Marabu Féknyúz: Kultúrpolitika aczélosan

Magyar nőket szabadítottak ki angol bordélyházakból

Magyar nőket szabadítottak ki angol bordélyházakból