szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cég írásban és élőszóban egyaránt arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy...

©

A cég írásban és élőszóban egyaránt arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy kártalanítanak minden elégedetlen fogyasztót - közölte Szép Gábor, az OFE szóvivője kedden az MTI-vel.
   
A pénteken Szegeden, szombaton és vasárnap pedig a fővárosban, a Syma csarnokban tartott koncert szervezői azt ígérték, hogy a show a tavaly elhunyt világsztár, Michael Jackson táncosait és vokalistáit vonultatja fel.
   
Az OFE hétfőn arról számolt be, hogy folyamatosan érkeznek hozzájuk felháborodott telefonok "a botrányba fulladt" Jacko - A Tribute to Michael Jackson koncerttel kapcsolatban. Több panaszos elmondása szerint nem a világhírű énekessel korábban együttműködő zenészek, vokalisták, táncosok léptek fel, és a jelmezek, díszletek, fényhatások, az imitátor előadása, összességében a teljes produkció kritikán aluli színvonalú volt. A fogyasztóvédelmi egyesület tájékoztatása szerint a felháborodott rajongókhoz a rendőrséget is ki kellett hívni.

©

A Juke Box Kft. ugyanakkor - szintén közleményben - korábban azt tudatta, hogy "a sikeres előadásokat több ezer elégedett néző és felvételek sokasága bizonyítja".
   
A cég hangsúlyozta: mint szervezők, a nemzetközi franchise feltételei szerint jártak el mind a kommunikációs kampánnyal, mind a lebonyolítással kapcsolatban, azaz azokat az információkat és kommunikációs anyagokat használták fel, amelyeket a show nemzetközi jogtulajdonosától kaptak. "Ebben szerepelt az is, hogy Michael Jackson eredeti táncosai és zenészei szerepelnek a show-műsorban. A Jacko-show-t végleges formájában az illetékes jogtulajdonos jóváhagyta, koreográfiáját pedig az a Mick Thomson készítette, aki Michael Jacksonnal dolgozott kilenc éven keresztül" - közölte előzőleg a szervező cég. Mint akkor írták, a részleges változások a társulat magyarországi tartózkodása alatt váltak nyilvánvalóvá.
   
Hegedűs László ügyvéd, a Juke Box Kft. jogi képviselője kedden az MTI-nek azt mondta: valóban nem a meghirdetett műsor ment le, de a Juke Boxot is megtévesztették.

©

Az ügyvéd mindazonáltal hangsúlyozta: az iroda "nem bújik el a felelősség elől", ezért a következő nyolc napban összegyűjtik a nézők kárigényeit, majd "mivel a céget teljes mértékben becsapta a németországi koncertszervező", azzal szemben megteszik a jogi lépéseket.
   
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület kommünikéjében az áll, hogy a Juke Box Kft. az [email protected] e-mail címre várja a fogyasztói bejelentéseket, majd legfeljebb 48 órán belül válaszol minden megkeresésre, és tájékoztatja a fogyasztókat a kártalanítás pontos módjáról és menetéről. Ehhez alapvetően az eredeti jegyet kell visszajuttatni a Broadway Ticket Hungary Kft. címére - 1134 Budapest, Hollán Ernő u. 10. -, a fenti e-mail címre pedig eljuttatni azokat a banki adatokat, amelyek a vételár visszafizetéséhez szükségesek.
   
A Juke Box Kft. keddi közleménye szerint az összes panaszlevélre folyamatosan válaszolnak felkínálva a kárpótlás lehetőségét, az eredeti jegy bemutatása mellett pénzvisszafizetés vagy más produkcióra történő jegy-átváltás formájában. Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a beérkezett panaszleveleket nyolc napon belül áll módjukban fogadni, valamint feldolgozni, és minden levélíróval egyénileg állapodnak meg a kárpótlás módjáról.
   
Időközben csalás miatt nyomozást rendelt el a zuglói rendőrkapitányság a Michael Jackson Live Tribute koncerttel kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden. A kerületi rendőrkapitányság megkezdte az eset körülményeinek tisztázását - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.
   
Hegedűs László elmondása szerint a Juke Box Kft-t egyelőre nem kereste meg a rendőrség. Az ügyvéd hangsúlyozta: határozottan tagadják, hogy bármilyen bűncselekményről lett volna szó. "A csalás törvényi tényállásának egyetlen eleme sem valósult meg" - fogalmazott.

Fekete humor, lázadó bíboros és ártatlan elítélt a Lengyel Filmtavasz programjában

Fekete humor, lázadó bíboros és ártatlan elítélt a Lengyel Filmtavasz programjában

Botrány lett az ausztrál olimpikonok csoportképéből

Botrány lett az ausztrál olimpikonok csoportképéből

Thuróczy Szabolcs: A politikusok elhozták nekünk a fortyogó gyűlöletet

Thuróczy Szabolcs: A politikusok elhozták nekünk a fortyogó gyűlöletet