Jár a gyereknek egy szoba, ahol nyugodtan szívhatja a füvet

Jár a gyereknek egy szoba, ahol nyugodtan szívhatja a füvet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A németországi Marburgban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azokat a szülőket, akik 14 éves gyereküknek külön szobát rendeztek be füvezéshez.

A marburgi bíróság nem tartotta olyan jó fejnek az 50 és 54 éves szülőpárost, amikor kiderült, hogy 14 éves gyereküknek berendeztek egy szobát, ahol nyugodtan szívhatja a cannabist. Az ügyészségi vádat, miszerint vétettek a szülői felügyelet és a gondozási kötelezettségük ellen, a bíróság is helyénvalónak találta, ezért fél év és egy év közötti felfüggesztett szabadságvesztést rótt ki az "öregekre". Ők maguk nem jelentek meg a tárgyaláson, ezért távollétükben született meg az ítélet. A Spiegel szerint a szülőknél is találtak hasist.

Németországban a könnyűdrog élvezete magában nem büntetendő, de termesztése, árusítása, importálása és exportálása igen. A birtoklás kérdésében azt vizsgálják, mekkora mennyiséget találnak az illetőnél. Kis adag esetén elnéző a német igazságszolgáltatás.

Bár Hollandia a leghíresebb a könnyűdrogokkal szembeni liberális hozzáállásáról, de jure ott sem legális, csak megtűrt a marihuánázás. Csehország Európa legszabadelvűbb országa, ahol 2010. január 1. óta 15 grammig bárki tarthat magánál füvet. Ott csupán pénzbüntetésre számíthatnak – legfeljebb 570 eurós összeghatárig – a könnyed mámorra vágyók.

Hozzászólások