Elárverezik Liz Taylor szerelmes sorait

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kalapács alá kerülnek a nemrégiben elhunyt Elizabeth Taylor szerelmeslevelei, köztük az a darab, amelyben 17 évesen örök szerelmet ígért első jegyesének.

Az RR Auction két évvel ezelőtt vásárolta meg a leveleket azok címzettjétől, William Prawleytól, aki kevesebb mint egy évig volt Taylor vőlegénye az 1940-es évek legvégén. Szakértők a hollywoodi színésznő halála előtt 25 ezer dollárra becsülték a szerelmeslevelek értékét, most arra számítanak, hogy a korábban vártnál kétszer-háromszor magasabb áron kelhetnek el. 

A filmszakma ifjú csillagaként Taylor nemcsak szerelméről biztosította Prawleyt, hanem stúdióbeli életéről, többek közt A Place in the Sun (Egy hely a nap alatt) című film forgatásáról is írt neki. Az aukciósház összesen 86 levelet kínál, ezekből 66 származik Taylor tollából, a többit a színésznő anyja írta, arra kérve az eljegyzés felbontása után a férfit, hogy hagyja békén lányát. 

 

Liz Taylor és Michael Jackson
©

Fiatal színésznőként Taylort körülrajongták a férfiak, Prawley nem bírta elviselni, hogy a lenyűgöző szépséget más férfiak oldalán fényképezték a lapok. Nem sokkal a kapcsolat vége után - 1950-ben - Taylor férjhez ment Conrad Hilton Jr. szállodaörököshoz.