Murray: "Már nem tudom, nyerek-e valaha Grand Slamet"

Murray: "Már nem tudom, nyerek-e valaha Grand Slamet"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Andy Murray, a világranglista negyedik helyezett teniszezője annyira csalódott volt korai US Open-búcsúja miatt, hogy a saját jövőjét is borúsan látta.

A legmagasabban rangsorolt brit teniszezőt idén a végső győzelemre is esélyesnek tartottak Flushing Meadows-ban, ehhez képest a verseny harmadik fordulójában kikapott a 25-dikként kiemelt svájci Stanislas Wawrinkától.

Az összecsapás alatt mindkét játékoson látszott, hogy kisebb sérüléssel bajlódik, ráadásul Murray az első két, rövidítéssel végződött szett után egyre frusztráltabban teniszezett. Így nem is volt meglepetés, hogy az utolsó két játszmában sima 6:3, 6:3-as vereséget szenvedett és búcsúzott a 2010-es amerikai nyílt teniszbajnokságtól.

„Ellenfelem egyszerűen jól játszott – mondta a comb- és könyökfájdalmakra panaszkodó Murray. – Remekül szervált, ha azt kellett és jobb volt nálam. Fogalmam sincs, hogy valaha nyerek-e Grand Slamet vagy sem. Szeretnék, de nem tudom. Én csak annyit tudok tenni, hogy kimegyek és 100 százalékot adok ki magamból, de néha az csak ennyire elég.”

A férfi párosban Roger Federer oldalán olimpiai bajnok Stanislas Wawrinka a nyolcaddöntőben az amerikai Sam Querrey-vel találkozik.

Hozzászólások