Magyar edzővel folytatja Hosszú Katinka

Magyar edzővel folytatja Hosszú Katinka

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A svájci utánpótlás-válogatott trénere készíti fel a következőkben a háromszoros olimpiai bajnok úszót.

Két hónapja jelentette be Hosszú Katinka, hogy sem a magánéletben, sem a munkában nem maradnak társak Shane Tusuppal, aki erre kiteregette a családi szennyest. Ezután megindultak a találgatások arról, ki lehet az, aki edző-férje után átveszi az úszó felkészítését.

Hosszú előbb edző nélkül kezdett dolgozni, az utóbbi időben pedig Dave Salóval, korábbi trénerével készül Kaliforniában, aki a 2012-es londoni olimpiáig volt a trénere. Az ő irányítása alatt lett először világbajnok a sportoló, London azonban nem úgy sikerült számára, ahogy remélte. Az úszó úgy érezte, hogy az amerikai nem legjobb tudása szerint készítette fel a játékokra.

Azt is mondta Salóról Hosszú, hogy megsértette, amikor a kudarc okairól akart vele beszélgetni, az edző azonban közölte: nem érti, mi a gondja, hiszen Budapesten akármikor nyithat egy szépségszalont. Salo erre nem emlékszik, mindenesetre nemrég bocsánatot kért azért, ha valaha is megbántotta tanítványát.

A Magyar Idők szerint nem marad korábbi edzőjével Hosszú, az úszó magyar szakemberrel dolgozik a továbbiakban, amiről a hivatalos bejelentés hétfőn érkezik. A kormányközeli lap azt írja, Petrov Árpád, a svájci utánpótlás-válogatott trénere lesz az új felkészítője. Petrov nem cáfolta az értesülést, hétfőig azonban nem akart nyilatkozni.

Úszókapitány: Hosszú Katinkának a csillagokat is lehoznánk az égről

Sós Csaba szerint ha nincs kiút kettejük magánéleti válságából, az nemcsak az úszó sportolói pályafutására lehet kihatással, hanem közös klubjuk működésére és az Iron Aquatics márkanév alatt futó úszóprogramjukra is.

A 35 esztendős Petrov Árpád az ukrán származású úszó-mesteredző, a Jakabos Zsuzsannát felfedező, Pásztory Dórát és Sors Tamást paralimpiai érmekhez segítő Anatolij Petrov egyik fia. Ikertestvére a Győri Úszó SE vezetőedzője, Petrov Iván.

És bár a magyar válogatott úszók nagy erőkkel készülnek a jövő héten kezdődő glasgow-i Európa-bajnokságra, azt egyelőre nem tudni, Hosszú Katinka rajthoz áll-e. A nevezési határidő kedden ugyan lejárt, a szövetség pedig hat számban nevezte a háromszoros olimpiai bajnokot, a sportoló még nem közölte, hogy melyekben tervezi az indulást.

Hozzászólások