Kézilabda-Eb: "Éreztük, hogy lebecsültek minket"

Kézilabda-Eb: "Éreztük, hogy lebecsültek minket"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A csapat félénk hozzáállása volt a legnagyobb baj a Norvégiával szemben 36-29-re elveszített mérkőzésen a szövetségi kapitány szerint.

A meccs első félidejében jelentős különbség volt a két csapat között, a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes skandinávok sokkal gyorsabban és pontosabban játszottak támadásban és hatékonyabban védekeztek, így a 18. percben már 15-5-re vezettek.

„Az első félidőben látott félénk hozzáállással volt bajunk. Hibázni lehet, mindenki hibázik, de ha látjuk, hogy van tűz, van szikra, akkor nincs bajunk a játékkal. A szünetben azt mondtuk a játékosoknak, hogy legyenek robbanékonyabbak. A tudás- és tapasztalatbeli különbséget ezzel lehet kiegyenlíteni” – nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány. Hozzátette azt is, hogy nem erre számítottak, emiatt a játékosok kicsit meg is zavarodtak, taktikailag nem azt csinálták, amit kellett volna, szűken játszottak, középen tömörültek.

Kézilabda-Eb: tíz perc alatt eldőlt, hogy kikapunk a norvégoktól

Vereséggel kezdett a középdöntőben a magyar válogatott: 36-29 lett a vége.

„Nem ez volt a terv. Szét akartuk húzni a védőfalat egy kicsit, hogy Bánhidi Bence kikerüljön az egyes és a kettes védő közé, a két szélsőhöz és a kisebb testű kettes védőhöz, de elbizonytalanodtunk” – magyarázta Gulyás, felidézve, hogy voltak pontatlan lövések, több visszapattanó labdánál is pechjük volt a magyaroknak, de hangsúlyozta, hogy a labda mindig ahhoz pattan, aki egy kicsit jobban koncentrál.

„A három csoportmeccs után jött egy kis leeresztés, egy kis nyugalom. Ez is a mi arcunk, ezt is kezelni kell, ezen is dolgozni kell.

Életet kell lehelni a fiúkba, és újra el kell vetni a fejekben, hogy ezeket a bónuszmeccseket úgy éljük meg, mint a mostani második félidőt. Akkor nem lesz problémánk”

– folytatta a szakvezető. Elárulta azt is, hogy a szünetben egy kicsit felpiszkálták a játékosokat, mondván, az nem lehet, hogy a norvégok mutogassanak és nagyképűen kézilabdázzanak.

„A második félidőben aztán Sipos Adrián néhányszor összeakasztotta a bajszát Sander Sagosennel, és a kispadok között is ment a kommunikáció, de azt gondolom, ez a helyes, ennek így kell zajlania. A második félidőben helyreállt a lelkük, ugyanúgy mentek és küzdöttek, mint a korábbi három mérkőzésen, és ez fontos” – értékelt a szövetségi kapitány.

©

A magyar válogatott a 2017-es és a tavalyi világbajnokságon, illetve ezúttal is sima vereséget szenvedett a norvégoktól. Gulyás ezt azzal magyarázta, hogy a skandináv együttes rendkívül dinamikusan kézilabdázik, sokat fut és nagy tempót diktál. „Ha gólt lőttünk, máris ott lihegnek a nyakunkon a félpályán. Ebben nem csak előttünk, hanem a világ előtt járnak, ehhez a futómennyiséghez és dinamikához kell felnőnünk” – mondta.

Ezúttal a magyar keret mind a 16 tagja játéklehetőséget kapott. A szakvezető erről azt mondta, a csoportkörben is az volt a terv, hogy forgatják a csapatot, de akkor ki-ki meccseket játszottak, ezért erre nem volt lehetőség.

Ligetvári Patrik a vereség után úgy fogalmazott, sokat tudnak tanulni a pénteki mérkőzésből, mert az első félidőben nagyon sok hibát követtek el. „Ezekről beszéltünk a meccs előtt, mégis rosszul csináltuk. Ebből kell leszűrnünk a tanulságot, és ezeket kell kijavítanunk” - magyarázta a spanyol Logrono La Rioja balátlövője, aki hét lövésből öt gólt dobott.

A szünet után úgy jöttünk ki, hogy próbáljuk megnyerni a második félidőt, ez sikerült is, és kevesebb hibával játszottunk. Éreztük, hogy lebecsültek minket, nagyképűen mutogatnak, és éreztük, hogy még közelebb lehetne kerülnünk hozzájuk, de ez végül nem sikerült”

– nyilatkozta.

Az átlövő elismerte, most jött ki rajtuk a fáradtság, de hangsúlyozta, hogy át kell lépniük a holtponton, és ha ez sikerül, akkor ugyanazt a teljesítményt tudják nyújtani a folytatásban, mint például a csoportkörben Izland ellen.

©

A norvégok továbbra is százszázalékosak a tornán, a magyaroknak ez volt az első vereségük.

A magyar csapat két győzelem és egy döntetlen után a maximális két ponttal jutott a csoportkörből a középdöntőbe, ahol vasárnap Szlovéniával, kedden a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkozik. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Hozzászólások