Az UEFA-n múlik, hogy játszhat-e két meccset a Fradi a Puskásban

Az UEFA-n múlik, hogy játszhat-e két meccset a Fradi a Puskásban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha nem kap engedélyt a stadionváltásra a Ferencváros, akkor csak 7300-an láthatják találkozónkként a meccseiket.

Kizárólag az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset biztosan a Puskás Arénában játssza le a Ferencváros - tájékoztatta a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok a Magyar Távirati Irodát.

Idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára - ilyen van az MTK stadionjában is -, amelynek a természetes, rendeltetésszerű élettartama egy év, meccsszámtól függetlenül.

Az Európai Szuperkupa után, a magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni az eredetileg is tervezett gyepcserére - fejtették ki. Hozzátették: ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen.

Ehhez kizárólag az UEFA engedélyére van szükség. Az Európai Labdarúgó Szövetségnek kell ugyanis engedélyeznie, hogy az első hazai BL-mérkőzés után meccshelyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték az MLSZ támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és harmadik BL-meccs a Puskás Arénában legyen.

A Ferencváros az olasz Juventust, a spanyol FC Barcelonát és az ukrán Dinamo Kijevet kapta ellenfélül a csütörtöki csoportsorsoláson. A csoportkör programját még nem hirdette ki az UEFA, csak azt tudni, hogy a hat fordulóját október 20-21-én és 27-28-án, november 3-4-én és 24-25-én, illetve december 1-2-án és 8-9-én rendezik.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy visszatérhetnek a nézők az általuk szervezett sorozatokban. Ez azt jelenti, a Ferencváros is nézők előtt játszhatja mérkőzéseit a Bajnokok Ligája csoportkörében ősszel.

Az UEFA tesztként szervezte a budapesti Bayern-München–Sevilla által játszott Európai Szuperkupa döntőjét, és mivel sikeresnek ítélték meg, a szabályok értelmében a stadionok 30 százalékát megtölthetik nézők. Ha a Ferencváros a Groupama Arénában rendezi a hazai meccseit, ez 7300 hazai szurkolót jelent, míg ha a Puskásban, akkor 20 ezren láthatják az utolsó két meccset.

Hozzászólások