Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Fekő Ádám
Tetszett a cikk?

A hivatalos adatok szerint majdnem háromszázzal többen nézték meg a Fradit az elképzelhető legmagasabb számnál.

A magyar futballmeccsek nézőszámának kozmetikázása az egyik legősibb sportszokás itthon, de akkorát eddig senki nem túlzott talán, mint a Kisvárda a péntek este 0-2-re elvesztett FTC elleni meccsén: a klub hivatalos honlapja szerint 3122 néző tekintette meg a meccset a Várkerti Stadionban.

Ez már csak azért is gyanús lehet, mert a közvetítés alapján volt ott üres hely, de a történet akkor áll össze egésszé, ha kiderül, hogy a 2018-ban átadott stadionban 2850 hely van.

Felmerülhet a kérdés, hogy pontosan hol férhetett el a maradék háromszáz néző, ami kis túlzással a teljes stadion tíz százalékát jelenti? A 2,5 milliárd forintért épült stadionban kilenc skybox van, de oda nem férhetne be ekkora tömeg, ahogy a kerítésnél álldogálókat sem szokták beleszámolni a statisztikákba.

©

Az anomáliával kapcsolatos kérdéseinket feltettük Seszták Miklós fideszes országgyűlési képviselő csapatának is, de hírünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Papíron a volt fejlesztési miniszternek nincs köze a csapathoz, puszta véletlen, de az ő felemelkedésével egy időben került rengeteg pénz a városba, drágult az eredeti terv hússzorosára az új stadion, került és fel a csapat az NB III-ból az NB I-be.

Hozzászólások