szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újonnan indult Google+ közösségi portál tagjai megnézhetik egy új alkalmazás segítségével a Facebook-profiljukat is a rivális oldalról. Ám az alkalmazást fejlesztő cég sem az adatvédelmi irányelveit, sem a felhasználási feltételeket nem publikálta, és a program úgy viselkedik, mint egy malware.

A Google+Facebook nevű fejlesztést múlt héten indította el a Crossrider nevű cég, és máris több mint százezer letöltést számlál. "Kevesebb mint egy nap alatt készültünk el vele. Ugyan nem tökéletes, de így is követni és frissíteni lehet a facebookos profilt, miközben a felhasználó a Google+ oldalán van" - mondta a cégalapító.

Több kudarcot követően a Google arra számít, hogy új közösségi portálja - amely már 10 milliósnál is népesebb - fel tudja venni a versenyt a 750 milliós tagságú Facebookkal. A legtöbb felhasználó azt szeretné, ha ismerőseik, fotóik és egyéb személyes információik egyszerűen átkerülnének a Facebookról, a világ legnépesebb közösségi oldalának szabályzata azonban ezt nem teszi lehetővé. Az ingyenesen elérhető izraeli fejlesztés révén viszont mindössze egy ikon révén elérhető lesz a Facebook a Google+ oldaláról.

"Szájt a szájton belül" - magyarázta a cég képviselője, hozzátéve hogy még javítani akarnak az alkalmazáson.

Bár a fejlesztés rövid idő alatt és mindenféle reklámfogás nélkül gyorsan népszerű lett, felmerült, hogy malware, azaz rosszindulatú számítógépes program. Legalábbis így viselkedik, és amint arra a gadgetsmagazine.com rámutat, az izraeli cég szerverein keresztülmennek a facebookozók adatai, ugyanakkor nincs nyoma a cégnél sem az adatvédelmi irányelveknek, sem a felhasználási feltételeknek, ami felettébb gyanús.  

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

A Facebook nem bírja a magyar lájkokat?

Körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdődtek a problémák a Facebook "Like" gombjával. Amennyire látszik, a probléma lokális. Legalábbis Amerikából nem jeleznek hasonló gondokat - olvasható a Webisztán blogon.

A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada