szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint ezer hacker érkezik Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájára szeptemberben.

Előadások, workshopok, játékok, a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője, hardver hacking, esti buli és több mint ezer hacker várható a világ minden részéről a Hacktivityn szeptember 17-és és 18-án.

A programbizottsághoz 15 országból több mint 60 előadás-javaslat érkezett be, amiből a legjobb 28-at választotta be a zsűri. Az idei két fő felszólaló igazi sztár a maga területén. A szombati napot a magyar származású, Amerikában élő Szőr Péter nyitja meg. Nemrég magyarul is megjelent 650 oldalas könyve, A vírusvédelem művészete nemcsak tudományos súllyal bír, de a legátfogóbb mű, amelyet eddig a számítógépes vírusokról írtak. A vírusok kutatásával foglalkozó CARO (Computer AntiVirus Researcher's Organization) szervezetben Szőr Péter olyan szakemberekkel működött együtt, mint John McAfee, Mikko Hypponen vagy Eugene Kaspersky.

A vasárnapi nyitóelőadó Raoul „Nobody” Chiesa Olaszországból, aki Európa legismertebb kiberhadviselési és bűnügyi szakértője. A nyolcvanas-kilencvenes években egyike volt az első olasz hackereknek, majd 1997-ben megalapította gyártófüggetlen biztonsági tanácsadó cégét, a @Mediaservice.net Srl-t. Raoul 2003 óta működik együtt az ENSZ “UNICRI” Interregionális Bűn- és Igazságügyi Kutatóintézetével, és 2010-ban beválasztották a 30 legjobb európai biztonsági szakértő közé. Ám ezzel még közel sincs vége a külföldi előadók sorának, és mellettük sok neves magyar előadó is lesz.

Az előadásokon túl számos egyéb program is várja a résztvevőket. Interaktív workshopok, roncsolásmentes zárnyitás (hardver hacking lockpicking), valamint játékok: Wargame, CTF, hacker tanösvény, életre keltett ősrégi számítógépek, szombat esti fergeteges buli és idén először a Hacktivity 2011-en lesz a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője is. Az idén induló, az EC Council által szervezett világméretű biztonsági versenyen hatfős csapatok mérkőzhetnek meg a világ 7 régiójából, a győztesek pedig az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő döntőbe kapnak meghívást.

A konferencián az IT biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek. Idén a Millenáris B csarnokába várnak mindenkit profi infrastruktúrával, saját étteremmel, 4590 négyzetméteres területen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Origo.hu: hackerek le tudják hallgatni a brit Vodafone hálózatát

Hackereknek sikerült feltörniük a brit Vodafone femtocelláit, azokat az otthonokba, kis cégekhez szánt mini bázisállomásokat, amelyekkel a lefedettséget lehet javítani beltéren vagy egy szűk területen. A hackerek publikálták is a neten a módszert.

MTI Hálózat

Eljött a hackerek ideje

A két leghírhedtebb hacker-csoport, az Anonymous és az épp felbomló félben lévő LulzSec szorgos "munkatársai" csak ezen a héten feltörték a FoxNews amerikai hírcsatorna Twitter-fiókját, hozzájutottak 74 török kormányzati portál felhasználóinak adataihoz, illetve nyilvánosságra hozták közel 20 olasz egyetem diákjainak és tanárainak az egyetemi rendszerhez tartozó belépési azonosítóit, jelszavait, sőt néhányuknak a telefonszámát és a címét is. Ezek azonban még mindig az ártatlanabb csínyek közül valók.

hvg.hu Hálózat

Primitív módszerekkel dolgoztak a News of the World „hackerei”

A nemrég a botrány miatt megszűnt News of the World nevű brit bulvárlap telefonos hackelése technikailag nem volt nagy kunszt, ugyanakkor a biztonsági szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel törik fel az okostelefonokat.