szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Microsoft-Nokia támogatási program Windows Phone alkalmazások fejlesztésére.

A Nokia és a Microsoft több millió eurós ösztönző programmal tervezi lendületbe hozni a Windows Phone mobil operációs rendszeren futó szoftverek fejlesztését, és ezáltal gazdagítani innovatív alkalmazásokkal az operációs rendszer "ökoszisztémáját". 

A két vállalat 9-9 millió eurós támogatási programmal járul hozzá az "App Campus" szoftverfejlesztő kezdeményezés finanszírozásához az Aalto Egyetemen a finnországi Espoo-ban. 

A mobil operációs rendszereken futtatható alkalmazások száma, az operációs rendszer "ökoszisztémájának" nagyságrendje a rendszer piaci sikerének kulcsfontosságú tényezője. Miközben a Windows Phone operációs rendszerre 70 ezer alkalmazás érhető el, addig az Apple iOS rendszerre és a Google Android operációs rendszerre egyenként több mint félmillió.

A Windows Phone operációs rendszer nehezen tart lépést a konkurenciával. Németországban például a GfK piackutató adatai szerint az Android nagy előnnyel vezeti a piacot 60 százalékos részesedéssel, míg a második helyen az iOS áll 21 százalékkal, a harmadikon pedig a Microsoft operációs rendszere három százalékkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Csak idén 5500 milliárd forintot kereshet a Moderna a koronavírus-vakcinával

Csak idén 5500 milliárd forintot kereshet a Moderna a koronavírus-vakcinával

A jövő év végén kezdik gyártani a magyar koronavírus elleni vakcinát

A jövő év végén kezdik gyártani a magyar koronavírus elleni vakcinát