Tippek figyelemfelkeltő prezentációk készítéséhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Azt hihetnénk, hogy az Office, pontosabban a PowerPoint minden terhet levesz a vállunkról, ha prezentációt készítünk, hiszen egy sor automatizmust kínál. Ám ahhoz, hogy valóban hatékony bemutatóval kápráztassuk el közönségünket, nem árt megfogadni néhány tanácsot.

Egyre népszerűbbé válik manapság a prezentációval alátámasztott előadás, ami érthető: a jól összeválogatott képekkel színesített előadás jobban leköti a hallgatók figyelmét, mint a monoton beszéd. Ha a program által kínált lehetőségeket kihasználjuk, valóban remek bemutatókat készíthetünk, ám ha ezt még megfejeljük néhány átgondolt trükkel is, biztosak lehetünk abban, hogy senki sem fog unatkozni bemutatónkon - írja a Techline.

A nulladik lépés
A legelső teendő valójában nem is kapcsolódik szorosan a prezentációhoz. Nem árt, ha személyesen tájékozódunk arról, hol és milyen körülmények között fogjuk tartani a prezentációt. Milyen lesz a terem? Hányan férnek majd el benne? Mennyire tudnak majd figyelni ránk? Megfelelő lesz-e az a hardverfelszerelés, amellyel lebonyolítjuk bemutatónkat? Próbáljunk választ kapni valamennyi kérdésünkre. Ha tényleg biztosra akarunk menni, nem árt, ha bemutatónk helyszínén főpróbát is tartunk.

A nyerő prezentációk készítéséről szóló további tippjeinket erre a linkre kattintva olvashatja a Techline oldalán.