Videofelügyelet egyszerűen és hatékonyan

Videofelügyelet egyszerűen és hatékonyan

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Az AXIS Camera Station a cég mindenre kiterjedő videofelügyeleti szoftvere, amely akár 50 Axis...

Az AXIS Camera Station a cég mindenre kiterjedő videofelügyeleti szoftvere, amely akár 50 Axis hálózati kamera figyelésére, a felvételek visszajátszására és a különböző események kezelésére is képes. A tökéletesített felhasználói felület és a H.264 videotömörítési technológia támogatása rendkívül fontos szerepet játszik az új verzióban.

"Sok felhasználó számára, különösen a kis- és közepes méretű telepítéseknél létfontosságú, hogy az alkalmazás gyorsan telepíthető, kényelmesen beállítható és egyszerűen használható legyen. Ezért fejlesztettük tovább az AXIS Camera Station 3.0-t, amely felhasználóbarát felülettel rendelkezik, így egyszerűbben kezelhető" - mondta Anders Laurin, az Axis Communications ügyvezető alelnöke. "Ráadásul az AXIS Camera Station támogatja a H.264 tömörítést, így lehetővé teszi az igazán kiváló képminőségű, ugyanakkor költséghatékony videomegfigyelő rendszerek kiépítését".

Az AXIS Camera Station ideális megoldás a kiskereskedelmi boltok, szállodák, iskolák és más létesítmények hálózati megfigyelésére. Az új szoftver lényeges tulajdonsága a H.264 videók támogatása a Motion JPEG és az MPEG-4 formátum mellett. A H.264 a videotömörítés új globális szabványa, amely jó képminőséget nyújt lényegesen kisebb hálózati terhelés és tárhelyigény mellett - ezt a szabványt az összes újonnan megjelenő Axis hálózati videotermék ismerni fogja.

Az AXIS Camera Station stabil, a gyakorlatban is bevált videofelügyeleti szoftvermegoldás, amelyet világszerte több mint 100 000 telepítésnél használnak. Az alkalmazást kifejezetten az Axis hálózati videotermékeihez fejlesztették ki. A kamera automatikus felderítési és rugalmas eseménykonfigurációs varázslóval (Event Configuration Wizard) rendelkezik, amely tulajdonságok hatékony felvételi- és keresőfunkciókkal, idővonal-megjelenítéssel és exportálási képességekkel párosulnak. Ezen felül az ütemezett és eseményvezérelt rögzítés manuálisan, mozgásérzékelővel vagy egy külső I/O-eszközzel is indítható. Az AXIS Camera Station Windows-kliense bármelyik PC-re telepíthető, így a távfelügyelet az interneten vagy a vállalati hálózaton keresztül bárhonnan intézhető.

Ezzel a harmadik generációs videofelügyeleti szoftverrel egérrel vagy joystickkal vezérelhetők a PTZ (pan-tilt-zoom, azaz forgatható, dönthető és zoomolható) és dome kamerák, valamint támogatja a digitális PTZ használatát élőkép- és visszajátszás üzemmódban is. A rendszer magas szintű biztonságot nyújt az eltérő hozzáférési szintek segítségével, a felvétel hosszának pedig kizárólag a lemez kapacitása szab határt.

A nyílt architektúrájú AXIS Camera Station jól dokumentált API-val (alkalmazásprogramozási kezelőfelülettel) rendelkezik, így könnyen integrálható egyéb rendszerekkel, amilyem pl. a POS vagy az Access Control.

 

Hozzászólások