2009 legjobb játékai

2009 legjobb játékai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Visszatekintve elmondhatjuk, hogy jó  évet zárt a számítógépes és konzolos játékpiac: rengeteg igényes, élvezhető és...

Visszatekintve elmondhatjuk, hogy jó  évet zárt a számítógépes és konzolos játékpiac: rengeteg igényes, élvezhető és akciódús játék jelent meg. Lássuk, melyek voltak 2009 legjobb játékai a Techline szerint!

Uncharted II
Sajnos csak a Playstation 3 tulajdonosok élvezhetik a PS exkluzív Uncharted széria második részét, és ez a jövőben sem fog változni, PC-s átirat ugyanis nem lesz. A játék egy Tomb Raider/Indiana Jones/Gears of War keverék.

Az átlagos „keverék” játékoktól eltérően azonban az Uncharted tökéletesen eltalálta a mixelési arányt, ezáltal ha nem is egy klasszikus, de mindenképpen az utóbbi egy-két év egyik legjobb akciójátéka kerekedett ki belőle. Ha van egy PS3 otthon, akkor ezt a sorozatot semmiképpen sem hagyhatjuk ki!

Left4Dead 2
Elég nagy botrány övezte a Valve sikerjátékának, a főleg az online meccsekre építő Left4Dead második részének megjelenését. A rajongók nehezményezték, hogy az inkább kiegészítő csomagnak számító második rész (nem volt ugyanis grafikai újítás, a játékmenet sem igazán változott, csak a szereplőket és a pályákat cserélte ki a Valve) teljes áron kerül forgalomba, holott a fejlesztő ingyenesen letölthető kiegészítőket ígért az első részhez.

Mindezek ellenére az eladási listákon igen szépen szerepelt a zombi-lövölde második epizódja, a rajongók megnyugodtak, a Left4Dead 2 pedig a 2009-es év egyik nagy kedvence lett.

Sims3
Mindenki ismeri, és mindenki szereti, vagy éppen gyűlöli. A világ legnagyobb példányszámban eladott játékának harmadik része igen jól sikerült, mint arról részletesen is beszámoltunk.

Torchlight
Kellemes meglepetésként kaptuk az idei év vége felé egy kis stúdiótól ezt a Diablo-klónt: ahhoz képest, hogy milyen kevesen fejlesztették, és milyen gyorsan elkészült, egy igazán remek darab lett. Beszámoló itt.

Batman Arkham Asylum
Jó Batman-filmet készíteni nehéz. Jó „batmanes” játékot készíteni pedig még nehezebb – olyannyira, hogy az utolsó játék, ami a denevérember kalandjaira épült és valóban élvezhető is volt, talán valamikor a C64-es időkben készült.

Éppen ezért igazi kellemes meglepetés volt a 2009-es Batman-feldolgozás. Remek történet, fantasztikus grafika és akciók.  Aki még nem próbálta ki, az mindenképpen tegye meg: szuper élményben lesz része, főleg ha szereti a szuperhősöket.

Call of Duty: Modern Warfare 2
Aki nem ismeri a Call OF Duty sorozatot, az feltétlenül pótolja be eme hiányosságot: itt a jó alkalom, lehet is kezdeni az ismerkedést a legutóbbi, most megjelent darabbal. Túl sokat nem is érdemes írni róla, egyszerűen tökéletes!

 

Borderlands
Kicsit talán többet vártunk tőle, kicsit talán túl nagy volt a marketing gépezet által gerjesztet „hype”, és kicsit talán bugosabb is lett, mint azt reméltük. Ennek ellenére a „Borderlands az Borderlands” – egyedi, eddig nem látott megoldások és grafikai világ, és persze zsákmány, zsákmány, milliószámra!

Plants Versus Zombies
A „virágok a zombik ellen”  (ezt jelenti a cím) kétségtelenül az idei év, sőt az utóbbi száz  év „leglököttebb” játékötlete.

Hogy jönnek a virágok a zombikhoz? – kérdezhetjük, jogosan. Nos, kattintsunk ezen a linken, és rögtön világossá válik.  
 
Dragon Age
Egész évben (sőt már évek óta) vártuk, végül megjelent. Minden idők egyik legjobb játéka. Pont. 
 

Hozzászólások