Készítsen régi PC-jéből médiaszervert!

Készítsen régi PC-jéből médiaszervert!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Ehhez mindössze az ingyenes Vortexbox szervert kell telepíteni a gépre. A vortexbox.

Ehhez mindössze az ingyenes Vortexbox szervert kell telepíteni a gépre. A vortexbox.org oldalról lehet letölteni azt az ISO állományt, amiből elkészíthetjük a telepítő CD-t. A telepítés a gépben lévő merevlemezt meg fogja formázni, ha tehát vannak rajta számunkra fontos állományok, akkor előtte mentsük ki azokat.  Az egyszerű, néhány lépésben elvégezhető telepítés és a hálózati beállítások után nincs más dolgunk, mint feltölteni a zenei állományokat és filmeket. A program ezeket automatikusan feldolgozza, és elkészít egy olyan adatbázist, amiből majd különböző szempontok és lekérdezések alapján kiválogathatjuk, mit szeretnénk látni, hallani.

Pár perc alatt elkészül a telepítés

Ha a CD-gyűjteményünket szeretnénk az újdonsült média szerverünkre költöztetni, akkor gyakorlatilag minden műveletet automatikusan elvégez a Vortexbox. A CD rippelése után az MP3 vagy FLAC formátumú állományokhoz az internetről letölti a számok adatait, ID3 tag-eket, lemezborítókat.

Automatikus rippeli a behelyezett CD-ket és DVD-ket

A DVD lemezekkel is megbirkózik a program, ilyenkor is automatikusan elvégzi a rippelést, és a filmeket  MKV formátumra konvertálja. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy ha valóban egy sarokból előszedett, a lassúsága miatt félreállított PC-t használunk, akkor a filmek konvertálása meglehetősen sok időt fog igénybe venni.

Kényelmesen beállíthatjuk a médiaszerver paramétereit

Az így létrehozott zenei és videokönyvtárat az otthoni hálózatunk gépeivel és multimédia eszközeinkkel közvetlenül el tudjuk érni. A fájlokat lejátszhatjuk Windows, Mac és Linux gépeken, de a Logitech Squeezebox, Boxee, Roku Sandbridge, X-Box, Playstation 3, és az Apple TV is kezeli a Vortexboxban tárolt állományokat.

Hozzászólások