Lecsapott a Forma-1-re az Anonymous

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Az Anonymous hackercsoport túlterheléses támadást indított és átmenetileg elérhetetlenné tette a Forma-1 hivatalos honlapját, hogy így támogassa a bahreini futam ellen tüntetőket. A bahreiniek azért vonultak az utcára, mert a kormány aktivisták és ellenzékiek elleni támadásai ellenére mégis megtartják az országban a Forma-1 futamot.

Az Anonymous a Forma-1 versenysorozat hivatalos honlapja mellett a bahreini kormány oldalát is megtámadta - tette közzé az International Business Times. Nyilatkozatukban a hackerek azt írták, hogy a bahreini uralkodó ellen már több mint egy éve harcol az ország, a tüntetőket "megölték az utcán, elütötték, megverték, megkínozták, könnygázt vetettek be ellenük", de a rezsim még mindig elutasítja a reformokat.

A Forma-1 versenysorozat vezetése tisztában van az emberi jogok bahreini állapotával, és ennek ellenére mégis úgy döntött, hozzájárul a rezsim általi elnyomáshoz - tette hozzá a hackercsoport.

Pénteken mintegy ötezren tüntettek az elnyomó rendszer ellen Bahrein fővárosa, Manama közelében, ahol megkezdődtek a Forma-1-es autóverseny szabadedzései. A rendőrség elállta a pályához vezető utat, és összecsapott a felvonulókkal.

A bahreini lakosság többségét adó síita felekezet szerint a szunnita elit háttérbe szorítja őket. Azt követelik, hogy mondjon le az uralkodó, és vezessenek be politikai reformokat. Vezetői értésre adták, hogy ki fogják használni a népszerű nagydíj adta alkalmat arra, hogy ráirányítsák a világ figyelmét a helyzetükre és követeléseikre.