Így másolhat fájlokat korlátok nélkül a Windows és az iOS eszközök között

Így másolhat fájlokat korlátok nélkül a Windows és az iOS eszközök között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Nákovics László
Tetszett a cikk?

Az Apple iPadje és iPhone-ja kétség kívül nagyszerűen sikerült, de a számítógép és az iOS eszközök közötti adatcserét biztosító iTunes-ról ez már nem teljesen állítható. Szerencsére van megoldás!

Az iTunes meglehetősen behatárolja lehetőségeinket: az iPhone-t és az iPadet csak egy iTunes gyűjteménnyel szinkronizálhatjuk, ráadásul bármilyen zenét, filmet, videót szeretnénk feltenni a telefonra, ahhoz azt előbb be kell másolnunk az iTunes gyűjteményébe. Vannak persze kerülőutak, például az iOS alapértelmezett médialejátszói helyett használhatunk alternatív alkalmazásokat, amelyekbe akár tetszőleges böngészőn keresztül, wifi kapcsolattal is átmásolhatunk zenét és filmet, de ha zenék esetén ragaszkodunk az iOS saját alkalmazásához, akkor nem olyan egyszerű a helyzet. Ráadásul egy másik iTunes gyűjteménnyel már csak akkor szinkronizálhatunk, ha előtte a telefonról vagy tábláról töröljük a korábbi dalokat. Ez pedig így már végképp macerás.

Szerencsére van számos megoldás. Az egyik legegyszerűbb ezek közül, ha letöltjük a Syncios nevű alkalmazást Windowsra. E program segítségével az iTunes megkerülésével tudjuk az iOS készülékek tartalmát menedzselni. Másolhatunk a készülékre videókat, zenéket, csengőhangokat, képeket, és a dolog visszafelé is működik, vagyis a telefon tartalmát is szabadon átmásolhatjuk a számítógép tetszőleges mappáiba. Konvertálni nem tud, így a filmeknek, zenéknek olyan formátumban kell lenniük, amit az iPhone saját appjai megemésztenek (mp4, mp3, vagy mondjuk csengőhang esetén m4r).

A programmal emellett menedzselhetjük a telefonra, táblára telepített alkalmazásokat is (készíthetünk róluk backupot, törölhetjük őket, vagy felmásolhatunk IPA fájlokat is a készülékre), sőt, hozzáférünk a készülék fájlrendszeréhez is és létrehozhatunk rajta akár új mappákat is, amelyekbe aztán bemásolhatunk bármit, mintha USB pendrájvot használnánk (a telefon mappáival azért érdemes csínján bánni, nehogy véletlenül "megzavarjuk a készülék lelkivilágát").
Sok felhasználó számára a zenék, videók, képek, e-bookok korlátoktól mentes menedzselése pozitívum lehet az iTunes kötöttségeihez képest.

Fontos, hogy bár a Syncios megkerüli az iTunes-t, de ettől még szüksége van egy telepített iTunes szoftverre a működéshez (anélkül nem fogja megtalálni a csatlakoztatott iPhone-t vagy iPadet).