Itt a határtalan kapacitású töltő

Itt a határtalan kapacitású töltő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Okostelefonunk olykor a legrosszabb pillanatban merül le, s még ha a töltője nálunk is van, nincs mindig konnektor a közelben. Íme egy frappáns megoldás a szinte korlátlan töltőkapacitásra.

Az Exogear Exovolt plus nevű töltőjében az első pillanatban semmi különös sincsen, mindössze 95 x 95 x 15 mm-es, és alig több 15 dekánál. A szokott USB-vel csatlakozhat számos okostelefonhoz és táblagéphez, s gyorsan fel is tölti őket. Négy indikátor lámpa jelzi a töltő töltöttségét, de mi van, ha a töltő is lemerülni készül?

Nos, akkor kell rácsatlakoztatni egy újabb, hozzá hasonló „altöltőt”, és máris folytatódhat a töltési folyamat. Ha ez az altöltő is lemerülne, jöhet az újabb altöltő – ezekből akár egész kis torony építhető az elsődleges töltőre, így szinte határtalan kapacitás érhető el.

Ha e valóban könnyű töltőkből magunkkal viszünk pár darabot (például egy vadkempingezésre), nem gond, ha akár hosszabb időn keresztül mellőznünk kell a hálózati feszültséget, mert hogy a telefonunk ne legyen nálunk, az persze szóba se jöhet.