Ezeket a Samsung mobilokat tilthatják be

Ezeket a Samsung mobilokat tilthatják be

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az észak-kaliforniai bíróság által pénteken megítélt 1 milliárd dollár mellé nem anyagi elégtételt is kér az Apple, összesen 8 készüléket szeretne levetetni a polcokról.

Összesen 28 készülékkel kapcsolatban vizsgálta és mondta ki a bíróság a szabadalomsértést az Apple vs. Samsung ügyben, melyet az előbbi cég nyert meg. Mivel azonban az érintett eszközök jelentős részét már nem forgalmazzák az USA-ban, ezért 8 olyan, aktuálisan kapható készülék van, melynek amerikai forgalmazásának betiltását kérni fogja az Apple.
A Samsung szerint a per eredményével igazából nem az Apple nyert, hanem a(z amerikai) felhasználók vesztettek. A cég úgy látja, hogy a szabadalmi jog ilyen jellegű értelmezése után kevesebb lesz az alternatíva és az innováció, illetve az is előfordulhat, hogy megugranak a készülékárak.

Az Apple közlése szerint a per szabadalmak és pénz helyett értékekről szólt: az eredetiségről és az innovációról. A cég szerint a döntéssel az esküdtszék egy hangos és világos üzenetet fogalmazott meg: nem szabad lopni.
Hozzászólások