Megjelent az iPad mini és az iPad 4

Megjelent az iPad mini és az iPad 4

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Több országban, köztük Magyarországon is mától megvásárolható az Apple kisebb táblagépe, valamint a normál méretű iPad negyedik generációs modellje.

Az online előrendelhető készlet néhány nap alatt elfogyott, és a magyarországi üzletekbe hozott néhány tucat darab iPad miniből sincs túl sok már az üzletekben. Az itthon 99 900 forintos áron piacra került iPad mini 7,2 mm vastag, súlyra 53 százalékkal kevesebb, mint a normál iPadé. Processzorból A5, mobilnetből akár 4G/LTE, kamerából 5 megapixeles, csatlakozóból pedig Lightning van benne. Az első tesztek alapján a kijelző 7,9 colos képernyőmérete megfelelő kézben tarthatóságot biztosít, az 1024x768 pixeles felbontás viszont a legtöbbekben csalódást kelt - főleg annak fényében, hogy ennél a jóval olcsóbb Google Nexus 7 és az Amazon Kindle Fire HD kijelzője is jobb.

Az Apple lényegében a saját maga által felállított sztenderdtől maradt el a mininél, de nem úgy a szintén ma megjelent, negyedik generációs iPad esetében, ebben már Retina kijelző van. A hármas modellt szokatlanul gyorsan követő gépben lévő processzor kétszer annyit nyújt, mint az elődjében található, a 4G/LTE most már nemzetközi szinten használható és iPades téren újdonság az iPhone 5-ben debütált kisebb Lightning dokkcsatlakozó is. A normál méretű új iPad 150 ezer forintos árról indul Magyarországon.