Jövőre már nem nézheti így a tévét

Jövőre már nem nézheti így a tévét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év végén megszünteti 3D-s sportadóját a világ egyik legnézettebb sportcsatornája, az ESPN. A csatorna döntése olyan lavinát indíthat, mely az egész televíziós iparágon átsöpörhet.

Az év végén befejezi a 3D-s sportesemények sugárzását Észak-Amerika legnagyobb sportcsatornája, a világ legtöbb régiójában jelen lévő ESPN. Az ESPN 3D egyike volt annak a tévéadóknak az USA-ban, amely az Avatar mozifilm óriási kasszasikerét követően megpróbálta meglovagolni a 3D tévézés körüli felhajtást, visszavonulása pedig jelzésértékű az egész iparágra nézve. A hivatalos indoklás szerint a technológia gyér elterjedtsége miatt szűnik meg a három évvel ezelőtt kísérleti üzemben elindult adás - írja a HWSW.

Az informatikai szakoldal felidézi: térhatású képet biztosító tesztadással már itthon is találkozhattak a nézők, tavaly a londoni olimpia és a futball EB idején. Ekkor az MTVA zömében a BBC-től vett át élőben és felvételről 3D-s sportközvetítéseket, melynek külön csatornát is dedikált. Ez volt az m3D, mely a sporton kívül más 3D-s tartalmakat (elsősorban természetfilmeket) is továbbított több mint egy hónapon keresztül, az olimpiai zárónapjáig. Az MTVA egyébként máig rendelkezik engedéllyel a 3D-s csatorna sugárzására, a köztévé ennek ellenére tavaly nyár óta egyáltalán nem ad térhatású képi tartalmat.