Itt kérheti, hogy a Google ne használja fel hirdetésekben a nevét és arcát

Itt kérheti, hogy a Google ne használja fel hirdetésekben a nevét és arcát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megváltoztatta felhasználási feltételeit a Google. Az új szabályzat értelmében az eddigieknél többféle módon, például hirdetésekben is felhasználhatják adatainkat, fotónkat és tevékenységi információinkat. Ha valakinek ez nem tetszik, kérhet felmentést.

Míg a Facebook nem hagy kibúvót azoknak, akik nem szeretnék, ha nevük alapján rájuk lehetne találni a közösségi oldalon, a Google valamivel nyitottabban áll hozzánk legutóbbi, november 11-én életbe lépő módosítása kapcsán.

A Google új szabályzata értelmében értékeléseink – például a neten meghallgatható zenékről, vagy éppen éttelmekről, szállodákról stb. – megjelenhetnek a Google által mutatott hirdetésekben. Bár ezek a "megosztott ajánlások" alapértelmezetten minden felhasználónál be vannak kapcsolva, a Google ad rá lehetőséget, hogy "leszedjük magunkat".

©

Aki nem szeretné, hogy tevékenysége, neve és fényképe megjelenjen a Google hirdetéseiben, az kattintson erre az oldalra, tekerjen le a lap aljáig, vegye ki a pipát a "Tevékenységeim alapján a Google megjelenítheti a nevemet és profilfotómat a hirdetésekben megjelenő megosztott ajánlásokban." mondat elől, majd kattintson a mentés gombra.

Ha ez érdekes volt, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.