Látványos, folyamatosan frissülő időjárás-jelentés, amelyet telepítenie sem kell

Látványos, folyamatosan frissülő időjárás-jelentés, amelyet telepítenie sem kell

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindent elárul környezetünk időjárásáról egy valóban látványos, sokoldalú webszolgáltatás.

Jó pár időjárás-jelentő alkalmazás segít abban, hogy pontosan tudjuk, milyen éppen az idő és mi várható az elkövetkező napokban.

Az alábbi látványos „jelentőhöz” nem kell semmit sem telepítenünk, egyszerűen lépjünk fel a Sun365 weboldalra. Ha engedélyezzük tartózkodási helyünk felismerését, már meg is kapjuk az aktuális időjárás-jelentést.

Nemcsak a hőmérsékletre vonatkozó információk jelennek meg, hanem a széllel kapcsolatosak is, az UV sugárzás mértéke, a páratartalom, a csapadék valószínűsége, és még a napkelte és napnyugta időpontját is megnézhetjük. Jobbra még a pontos időt, sőt a naptári napot is láthatjuk. Az oldal nagy előnye, hogy folyamatosan frissül, és láthatjuk, hány perccel hamarabb történt a frissülés.

Alul balra kérhetünk 10 napos vagy egy igen részletes, 18 órás előrejelzést. Ha a Dashboard feliratra kattintunk, beállíthatjuk az időjárás-jelentő által használt mértékegységeket és jó pár jellemzőt a kinézetre vonatkozóan. (Ugyanezt a beállító panelt úgy is elérhetjük, ha az egeret a képernyő jobb oldalához közelítjük.)

Ha felül a Map gombra kattintunk, egy világtérképen látjuk, hogy hány fok van a nagyvárosokban – a térképen az egérrel mozoghatunk. Ha kíváncsiak vagyunk valamelyik város részletesebb időjárására, kattintsunk a Searchre, és írjuk be a város nevét. Mindent ugyanolyan elrendezésben láthatunk, mint a "saját" városunknál, sőt az alkalmazás az időeltolódást is figyelembe veszi.

Bár azt mondtuk, semmit sem kell telepíteni, azért ha valakinek megtetszene az oldal (amire van esély), és Chrome böngészőt használ, annak érdemes telepítenie bővítményként (ezt az Installing an Extension feliratra kattintva teheti meg).

A települése után a bővítmény ikonja felkerül a felső eszközsávba, majd hamarosan átalakul, és mutatja az aktuális időjárást. Ha ráállunk az egérrel, egy kis ablakban rövid összefoglalót kapunk a legfontosabb időjárási jellemzőkről, míg ha rákattintunk, felkerülünk a Sun365 weboldalra.