A Google innovatívabb, mint az Apple

A Google innovatívabb, mint az Apple

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Míg korábban az Apple volt a leginnovatívabb vállalat, ma a Google az innováció forrása – ezt mondta a CNBC-nek adott interjújában Walter Isaacson, Steve Jobs életrajzírója.

“Abból, hogy a Google megveszi a Nest vállalatot, egy elképesztően erős, integrált stratégia rajzolódik ki miszerint a Google össze szeretné kapcsolni összes eszközünket, az életünket” – fejtette ki véleményét a Google legutóbbi, 3,2 milliárd dolláros felvásárlásáról Walter Isaacson.

Steve Jobs életrajzírója szerint az Apple nagyon innovatív volt például az iPod megalkotásakor, az iPod-csapatban pedig a Nest-alapító Tony Fadell is benne volt. “Most Tony Fadel a Google-höz megy […] a legnagyobb innováció ma a Google-től származik” – mondta a CNBC-nek Isaacson.

Az Apple-t Steve Jobs halála után több, az innovációt hiányoló kritika érte. Ezekre reagálva a jelenlegi vezérigazgató, Tim Cook tavaly októberben azt mondta: az Apple “nagyszerű új termékeket” készül megjelentetni még 2014-ben olyan területeken, amelyiken ma még nincs jelen.