60+ helyett 100+ évig élhetünk

60+ helyett 100+ évig élhetünk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Céget alapított a génkutatás segítségével történő élethosszabbításra a DNS-meghatározás egyik úttörője. A Human Longevity nevű vállalat azt szeretné elérni, hogy hamarosan 100 éves emberek érezzék magukat olyan egészségi állapotban, mint most a 60 évesek.

Világátlagban 67 év körül alakul a születéskor várható élettartam, ennek jelentős eltolását tűzte ki célul a Human Longevity. A New York Times által is bemutatott cég alapítója a humán genom meghatározásában is részt vevő és az első mesterséges sejtet megalkotó Craig Venter. Vezető posztot tölt be a vállalatnál a 100 évesnél idősebb emberek teljes genetikai kódjának megfejtését szorgalmazó Dr. Peter H. Diamandis is.

A céget 70 millió dolláros (kb. 15,7 milliárd forint) tőkével alapították, a cél pedig évi 40 ezer genom elemzése. A biológiai adatbank létrehozásától azt remélik, hogy közelebb kerülhetnek az öregedés és az azzal a kapcsolatos betegségek megértéséhez.

Az vállalat alelnöki posztját betöltő Diamandis úgy fogalmazott: megpróbálják elérni, hogy “a 100 éves kor legyen az új 60”.