X-szárnyú vadászgépet és GoPro kamerát küldtek a világűrbe – ez a videó lett az eredmény

X-szárnyú vadászgépet és GoPro kamerát küldtek a világűrbe – ez a videó lett az eredmény

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg nincs nagyobb Csillagok háborúja-rajongó annál a két angol férfinál, akik egy egészen extrém módon szeretnének jegyet szerezni a Star Wars idén esedékes, új részének bemutatójára.

A TruthRevolt találata szerint a két essexi férfi, Matt Kingsnorth és Phil St. Pier tavaly határozta el, hogy valami igazán meglepőt fog véghezvinni. Ehhez létre is hozták a Project Helium Tears nevű Tumblr-oldalukat, ahol bárki figyelemmel kísérhette a projektjüket: az eredeti terv az volt, hogy egy meteorológiai ballonra szerelt GoPro kamerát juttassank a világűrbe, majd a visszatérés után kinyerjék a Földről készült felvételt az eszközből. Volt azonban egy másik tervük is, amire csak nemrég derült fény.

©

Matt és Phil igazi célja az volt, hogy a világűrbe juttassanak valamit, ami kapcsolódik a Csillagok háborújához. Jobban talán nem is választhattak volna, a ballon ugyanis egy X-szárnyút is a magasba emelt, a kamera pedig pont úgy volt beállítva, hogy a makettet és a Földet is egyszerre tudja venni. A videóból pedig az ok is kiderült: egyenesen J.J. Abramstől, a film rendezőjétől szeretnének két jegyet kapni Az Erő ébredése bemutatójára. Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: meg is kapják majd.