Elképesztő Apple-szabadalom: láthatatlan kijelző

Elképesztő Apple-szabadalom: láthatatlan kijelző

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy új Apple-szabadalom szerint a szemnek láthatatlan információkat közvetítene egy második képernyő a jövő iPhone-jaiban.

Ezen a héten került nyilvánosságra egy Apple-szabadalom, amely leírja, hogy egy kisebb kijelző, például egy telefoné, a szem számára láthatatlan, viszont géppel értelmezhető információkat is közvetíthetne – számolt be róla az Apple Insider.

A jövő iPhone-jaiban ennek megfelelően több kijelző is lehetne, a szokott display alatt egy „láthatatlan” egység is, ez továbbítaná a már említett, a felhasználó által érzékelhetetlen adatokat. A leírás szerint ez egy kijelzőn is megoldható volna, a látható és a láthatatlan információk villámgyors váltogatásával, a frissítési rátát kihasználva akár „egyszerre” is mutathatná a megjelenítő mind a két képet.

©

És hogy mik lennének ezek a láthatatlan információk? Például vonalkódok, elektronikus jegyek, amelyek így rejtve maradnának a szem elől, elvileg meg sem jelennének a kijelzőn, azonban az üzlet vonalkód-leolvasója, célterminálja értelmezhetné ezeket. De ugyanilyen láthatatlan fény világítaná meg a felhasználó arcát egy sötét szobában, hogy az arcfelismerő app végezhesse a munkáját, viszont nem kellene megnövelni a látható kijelző fényerejét.